Bétera es va sumar aquest dilluns, 10 de maig, a la iniciativa de la Federació Valenciana de Municipis i províncies (FVMP) i va convocar un minut de silenci en memòria de la dona assassinada a Sagunt.
D’aquesta manera, des de diferents dependències municipals es va voler mostrar la lluita contra la violència de gènere i condemnar qualsevol acte de violència.
Des de Bétera es continua treballant en una educació que fomente la igualtat i la prevenció de comportaments violents, unint forces per un món sense violència de gènere.

La dona assassinada aquest passat diumenge a la nit a Sagunt a les mans del seu ex company sentimental va acudir divendres passat als serveis d’Igualtat de l’Ajuntament, on se li va oferir suport legal, psicològic i social, segons ha informat l’alcalde d’aquest municipi, Darío Moreno.

El succés es va produir al voltant de les 20.05 hores del diumenge en un habitatge del carrer Alcalá Galiano de la citada localitat, quan l’agressor va acoltellar a la dona i després es va suïcidar llançant-se al buit des d’un quart pis.

“La dona havia acudit al Consistori en el marc dels nostres programes contra la violència de gènere, però la seua seguretat no era competència municipal, sinó de la Policia Nacional. Nosaltres ens solem fer càrrec dels casos que se’ns assignen, però aquest no era un d’ells”, ha detallat Moreno.

“La dona va acudir a l’àrea d’Igualtat divendres passat per a conéixer els recursos disponibles i li processem diverses ajudes. Estàvem secundant-la i anàvem a continuar treballant amb ella”, ha lamentat l’alcalde.

La dona va ser atesa en el Consistori de Sagunt remesa des del Jutjat en funció dels protocols establits, han assenyalat fonts de l’Ajuntament.

Tant l’agressor com la víctima, que havia denunciat a l’home i tenia vigent una ordre d’allunyament, tenien 60 anys d’edat.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia