Dimarts passat, 11 maig, va entrar en vigor la modificació del Reglament General de Circulació que redueix a 30 km/h la velocitat en vies urbanes en carrers d’un únic carril per sentit. Això s’aplica a tots els municipis, inclòs el de Bétera.

Des de la Direcció General de Trànsit del Govern d’Espanya (DGT),  s’indica que reduir la velocitat, no sols suposa un trànsit més calmat per a protegir els usuaris més vulnerables i salvar vides, sinó que és el límit més adequat per als carrers d’una ciutat sociable on les persones caminen, es relacionen i sobretot, gaudeixen.

D’acord amb les recomanacions de la Unió Europea i de l’Organització Mundial de la Salut, moltes ciutats europees i mundials ja estan aplicant aquest objectiu de promoure un nou model de seguretat viària.

No obstant això, a Espanya serem els pioners a aplicar la reducció de la velocitat a 30 km/h de tot el trànsit rodat urbà a nivell nacional en carrers d’un únic carril per sentit de circulació.

Segons la DGT, el nou límit de 30km/h és una oportunitat per a transformar els nostres carrers, reduir el nivell de soroll, els accidents, la contaminació i afavorir una convivència segura entre tots: vianants, bicicletes, motocicletes, vehicles de quatre rodes, i els nous vehicles sostenibles que sorgeixen a les ciutats.

En definitiva, es concep com una nova manera d’entendre i gaudir les nostres ciutats, creant espais segurs per a circular i agradables per a passejar, anar amb bici o passar temps a l’aire lliure.

En aquest sentit, Les Nacions Unides, en la VI Setmana Mundial per a la Seguretat Viària que se celebrarà del 17 al 23 maig 2021, promouen les ciutats 30, sota el lema: Construint carrers per a la vida ,“Streets for Life #Love30”.

La normativa i les mesures implantades, així com els objectius d’això, es poden trobar detallats en el següent enllaç adjunt: clic ací.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia