Tota obra d’art comença tal que així: tot artista agafa el seu llenç, el posa davant d’ell i res més veure-ho, tocar-ho i sentir-ho ja sap el deure que té amb ella. Perquè tot comença així: amb un llenç en blanc.

Llenç, quina paraula tan curiosa. Blanco, quin color tan pur.

Jo això ho sent com un inici, l’inici d’una gran elaboració, d’un treball molt dur que requerirà molt d’esforç i dedicació, imaginació, temps, paciència i com no: una bona dosi d’inspiració.

Encara que no es valore moltes vegades, és un gran esforç i dedicació el que tot artista fa per a satisfer al seu públic. Fer el que a ells més els agrade i els impacte. Però… I què passa amb l’interior d’un?, Amb els seus gustos, preferències, la qual cosa porta dins?

Perquè moltes vegades ens oblidem realment de qui i de com som.

Fa pena el desaprofitament de ments tan increïbles que hi ha pel món i que no s’estan potenciant. És trist com a milers d’obres d’art es veuen obligades a dir adeu per no poder arribar a travessar la pupil·la, ni la butxaca d’una persona, que té ni la mínima idea del que significa, del que demostra i el que intenta transmetre.

Però la pena més gran realment és la que es troba dins de l’artista en veure que el que fa no plena el cor de la gent.

Em fa especial curiositat el saber el que significa la paraula “art” per a les persones, ja que estic completament segura que descriurien el quadre que es troba en el rebedor de la seua casa veient així els anys passar sense que ningú sàpia valorar-lo ni un mínim. Que no sàpia comprendre-ho, ni tan sols mirar-ho.

Art eres tu, les teues emocions, la teua família, els teus amics. Perquè l’art és tot allò que t’envolta i que tenen una fi única i és el fer que ho gaudisques i que pugues sentir amb això.

I art soc jo i el meu escrit que ara  mateix li ho dedique a tots aquells artistes que no gaudeixen del seu treball perquè estan encadenats a una paraula: a la paraula complaure.

Us convide que us encadeneu a altres paraules com a amor, passió, lliurament, satisfacció… Perquè tot això és el que aporta el treball ben fet i gaudit.

T’encadenaràs amb mi?

Va per vosaltres!

Vega Archer Rios
Imprimir article
Comenta aquesta notícia