Al desembre de 2017, la Organització de les Nacions Unides va declarar el 16 de maig com el Dia Internacional de la Convivència en Pau. Amb aquest dia es pretén promoure la tolerància, la solidaritat, el respecte i la pau a nivell mundial.

La pau és el principal objectiu de les Nacions Unides que, després de la devastació de la II Guerra Mundial va començar a treballar per a lliurar a les generacions esdevenidores de l’horror de la guerra. Per a això, la cooperació internacional per a resoldre problemes de tota índole, és clau en l’èxit d’aquest objectiu. Però encara estem lluny d’una vertadera convivència en pau.

Queda clar que per a complir tal aspiració és necessari eliminar la discriminació i intolerància en totes les seues formes, incloent les basades en la raça, el color, el sexe, l’idioma, la religió, l’opinió política o d’una altra índole, l’origen nacional, ètnic o social, la posició econòmica, els impediments físics, el naixement o qualsevol altra condició.

Conviure en pau consisteix a acceptar les diferències i tindre la capacitat d’escoltar, reconéixer, respectar i apreciar als altres, així com viure de manera pacífica i unida. És un procés positiu, dinàmic i participatiu en què es promoga el diàleg i se solucionen els conflictes en un esperit d’enteniment i cooperació mutus.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia