Loriguilla va celebrar aquest dissabte, 15 de maig, un acte institucional per a condecorar amb la medalla de plata als agents de la Guàrdia Civil de Riba-roja de Túria i la Policia Local de Loriguilla que van intervindre en la Operació Scooby a la fi de 2019. L’esdeveniment s’havia d’haver realitzat el passat 2020, però la pandèmia de la Covid-19 no ho va permetre.

Sobre 12.00 hores d’aquest dissabte els condecorats, els seus familiars i diverses autoritats municipals es reunien en la Plaça de l’Ajuntament de Loriguilla per a procedir a la condecoració. Aquesta es va dur a terme sota totes les mesures sanitàries establides.

En primer lloc, l’alcalde del municipi, Sergio Alfaro va posar en valor la qualitat tant dels agents de la Policia Local d’aquesta població com de la de Riba-roja de Túria.

La Operació Scooby va ser una actuació conjunta duta a terme en un habitatge de Loriguilla, on es van aprehendre 450 plantes de marihuana, 6 quilos d’haixix i 3,8 quilos de cabdell de marihuana preparats per a la seua venda, i el valor de la qual en el mercat negre hauria ascendit als 93.000 euros.

Així mateix, es va detindre a dues persones com a presumptes autors d’un delicte de tràfic de drogues i defraudació elèctrica. Aquesta operació ha sigut una de les més importants dutes a terme a la comarca contra el tràfic de drogues.

Seguidament, es va condecorar als agents de la Policia d’aquesta localitat, Jorge Romero (veí de Bétera) i Iñaki Estévez, així com als agents de la Guàrdia Civil de Riba-roja de Túria.

Però les condecoracions no van acabar ací. Perquè, es va aprofitar l’acte per a atorgar la medalla d’honor i reconéixer la labor dels membres de la Policia Local de Loriguilla, Lorena Benjumea i també del nostre veí Jorge Romero, pel treball realitzat el passat 12 de gener de 2021.

Els agents van rebre eixe dia un avís sobre una persona que es trobava amb les facultats mentals alterades. Davant això, es van traslladar al lloc dels fets i, després de saltar un mur de 3 metres d’alt, van aconseguir evitar que la persona se suïcidara.

Amb aquesta actuació els policies van demostrar un alt grau de professionalitat, van posar en risc la integritat de la seua vida i a més van salvar la vida d’una altra persona. Per tot això, han sigut mereixedors d’aquesta distinció.

Finalment, l’oficial de la Policia Local de Loriguilla, Iñaki Estévez, jubilat fa unes setmanes, va rebre la medalla d’honor en la seua categoria d’or pels seus més de 35 anys de servei prestat en el cos de la policia local.

Estévez va donar les gràcies a l’Ajuntament per aquest reconeixement i va oferir, molt emocionat, unes paraules i mostres d’afecte als seus companys.

Després d’una foto de família de tots els condecorats amb les autoritats municipals, l’acte va acabar amb un vi d’honor amb totes les mesures de seguretat pertinents.

A continuació, oferim una fotogalería d’imatges de l’acte. En una pròxima publicació, oferirem un vídeo amb un resum de la condecoració.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia