CAMPANYA RECOLLIDA DE SIGNATURES. FILTRES HEPA EN ELS CENTRES EDUCATIUS.

Al juliol del passat any, un grup de 239 científics de 32 països van enviar una carta a l’Organització Mundial de la Salut (OMS) demanant que es reconsiderara la possibilitat que el coronavirus es transmetera a través de micropartícules en suspensió o aerosols. Els experts al·legaven, en l’article publicat en la revista científica Clinical Infectious Diseases, que existia evidència suficient per a considerar que el SARS-CoV-2 sí que podria propagar-se en espais interiors tancats a distància través de l’aire i, per tant, resultar potencialment infecciós. Per això, demanaven a l’Organització Mundial de la Salut (OMS) que revisara les seues recomanacions. Consideraven que les aules a l’ésser un recinte tancat i, en molts casos, amb poca o nul·la ventilació serien un focus important de transmissió entre els alumnes. Amb l’inici del curs escolar, tota la comunitat educativa espanyola s’enfrontava a una volta a les aules molt complicada i plena d’incerteses.

Se’ns ha dit que les aules són segures i que el risc de contagi és mínim, però l’evidència científica posa de manifest que el COVID-19 es transmet per aerosols, per tant, sense una correcta ventilació de l’espai tancat (en aquest cas les aules), el risc de contagi a la resta de companys en el cas que hi haja un alumne positiu (probablement asimptomàtic) és enorme. L’O.M.S. ja reconeix el contagi. La solució passa per centrar-se en l’importantíssim aspecte de la ventilació de les aules; a l’aire lliure i en el cas que això no siga possible i hagen de ser espais tancats, instal·lació de filtres HEPA que netegen l’aire i les xicotetes partícules que queden en suspensió.

Considerem, que no són suficients els filtres HEPA entregats als centres educatius per la Conselleria de Cultura, Educació i Esport. Fins hui, milers de menors s’han infectat per coronavirus SARS-CoV-2. Exigim que, per a reduir al màxim les possibilitats de contagi dels nostres alumnes i docents, es dote a totes les aules dels centres educatius de la Comunitat Valenciana de filtres HEPA, triats en funció de les dimensions i condicions de ventilació de l’aula i edifici en el qual es troben.

Per això, des de la Plataforma Lliure Elecció Educativa Comunitat Valenciana, s’inicia una nova campanya de recollida de signatures dirigint la petició al Conseller Vicent Marzá com a màxim responsable del departament.

Plataforma Lliure Elecció Educativa Comunitat Valenciana, 16 de maig.
Imprimir article
Comenta aquesta notícia