Cada 17 de maig, se celebra el Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia. La principal finalitat d’aquesta efemèride és denunciar la discriminació de la qual són objecte totes les persones amb preferències sexuals diferents a les convencionals com és el cas dels homosexuals, els transsexuals, els bisexuals i les lesbianes a tot el món.

Aquest dia va ser creat l’any 2004 i, després d’un ardu treball de campanyes, finalment l’any 2005 es va proclamar definitivament. En aqueixa oportunitat, més de 40 països al voltant del món van participar en un magne esdeveniment que va ser transmés per importants mitjans de comunicació a nivell internacional.

Molts països veuen hui l’homosexualitat com un mal de la societat i en alguns d’ells, condemnen durament a les persones que realitzen aquesta pràctica fins al punt d’haver d’anar a presó i inclusivament, hi ha llocs on li són arrabassades les seues vides.

En 2021, el tema triat per a la campanya és “Junts: resistint, recolzant, sanant!”, en una clara referència al context actual de recuperació de la pandèmia de COVID-19.

L’homofòbia és el terme emprat per a expressar el rebuig o discriminació de la qual són víctimes les persones que declaren la seua preferència sexual que discrepa dels gustos que ha imposat tant la societat com la religió en aquest sentit.

D’altra banda, la transfòbia i la bifòbia es defineixen com la por i la falta d’acceptació que tenen algunes persones enfront dels transgènere, els anomenats bisexuals.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia