L’Espai La Granja, de l’Institut Valencià de Cultura, ha presentat la convocatòria de dos laboratoris d’investigació, dins dels seus objectius de convertir-se en un centre especialitzat en la investigació i el desenvolupament de la dansa contemporània i les arts del moviment.

La Granja és un espai de recursos i mediació per a la dansa i les arts vives que pretén convertir-se en un espai d’intercanvi de diàlegs i mirades plurals.

Actua en diverses línies de treball per tal d’incidir en el teixit creatiu i professional des de diferents contextos, la investigació, la creació, la internacionalització, la formació i la proximitat.

A més d’un espai d’experimentació pràctica, participa en trobades de formats diversos com laboratoris, tallers i seminaris en què es potencia el creixement i el desenvolupament de les propostes d’investigació, de creació i de producció. Tot generant eines, recursos, continguts i pràctiques per tal de consolidar el teixit professional i empresarial.

Per tal dassolir aquests objectius durant 2020 es van produir dos laboratoris d’investigació de la mà dels creadors Vicent Arlandis i Àngela Verdugo.

Seguint amb aquesta línia de treball, al llarg de la temporada 2021/2022 es realitzaran un total de sis laboratoris d’investigació, dos d’aquests durant el darrer trimestre de 2021 i quatre durant el primer semestre de 2022, dels quals dos seran a Castelló i Alacant.

La convocatòria que ara presentem correspon al procés de selecció dels dos projectes d’investigació que s’han de desenvolupar al llarg dels mesos d’octubre i novembre de 2021.

La convocatòria està dirigida a creadores/dors, ballarines/rins, coreògrafes/ògrafs que desenvolupen habitualment el seu treball a la Comunitat Valenciana i que vulguen aprofundir en processos d’investigació en l’àmbit de la dansa contemporània i les arts del moviment.

La convocatòria no es dirigeix a projectes encapçalats per companyies de dansa o arts escèniques, amb la finalitat de protegir i valorar el procés d’investigació per damunt de la consecució d’un projecte o d’un determinat resultat final.

L’objectiu dels laboratoris és permetre créixer dignament els artistes implicats, així com acompanyar-los amb un equip humà còmplice durant el procés.

Per tal d’aconseguir aquests objectius l’IVC oferirà als projectes seleccionats: un espai de treball a l’Espai La Granja de Burjassot, la contractació artística laboral de fins a quatre persones (ballarins/ines, intèrprets) per cadascun dels laboratoris durant el temps de treball, acompanyament tècnic i a la producció, i l’IVC assumirà els costos de les necessitats generades al voltant del procés d’investigació, fins a un pressupost màxim de 8.000 � iva inclòs, per cada laboratori d’investigació.

Hi haurà documentació gràfica i de tot tipus del procés i es facilitarà la seua difusió exterior cap a altres centres d’investigació, així com la possibilitat d’establir col·laboracions i/o intercanvis.

Les conclusions de la investigació es presentaran al públic en el format que es considere més adequat a l’Espai La Granja. Cal ressaltar que no es tracta de buscar un resultat en forma d’espectacle sinó en aprofundir en el procés d’investigació i compartir amb el públic el resultat o la descripció del procés.

Per a presentar les sol·licituds els interessats han de presentar entre el 18 de maig i el 6 de juny, un text d’un màxim de 5 pàgines en què s’exposen els eixos del procés d’investigació, el títol del projecte i el nombre de persones que hi participaran, fins a un màxim de quatre, el currículum de l’aspirant, les seues dades de contacte i els enllaços a un màxim de tres treballs propis del sol·licitant.

Els projectes seran seleccionats per una comissió formada per un representant de l’APDCV, un representant d’AVED, un representant de Comitè Escèniques, el director de l’Espai La Granja i la directora de Dansa València.

La selecció es farà d’acord amb l’interés del projecte d’investigació, tenint en compte la coherència i el rigor del seu desenvolupament, el nivell de compromís amb el projecte i una dedicació que permeta aprofundir en els plantejaments i necessitats del projecte.

Al llarg del mes de juny l’Espai La Granja farà públics els dos projectes d’investigació seleccionats per la comissió.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia