La Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) va informar aquest dijous a favor que l’alt tribunal autoritze la petició de la Generalitat que es prorrogue dues setmanes més el toc de queda nocturn i que aquest comence una hora més tard, a la 1 del matí.

El TSJCV té pendent d’autoritzar la nova petició de la Conselleria de Sanitat sobre les restriccions contra el coronavirus que afecten drets fonamentals una vegada decaigut l’estat d’alarma, ja que l’anterior autorització, que va entrar en vigor el passat 9 de maig, finalitza aquest dilluns.

Fonts de la Generalitat van assenyalar que en l’escrit presentat al TSJCV s’aclareix també la redacció sobre el límit de 10 persones en les reunions socials i familiars, ja que l’anterior resolució s’indicava que en els domicilis no es podien superar els dos nuclis de convivència i ara podrà haver-hi diferents unitats familiars.

La intenció de la Generalitat és mantindre dues setmanes més el toc de queda nocturn, que s’aplicaria entre la 1 i les 6 del matí, per a passat aquest període eliminar-lo, i que a més amb l’inici del toc de queda una hora més tard l’hostaleria puga tancar una hora després, a les 00.30 hores.

El TSJCV va avalar el passat 7 de maig que la Comunitat Valenciana mantinguera el toc de queda després de la finalització de l’estat d’alarma i les altres limitacions que afecten drets fonamentals, com el límit de 10 persones en reunions socials i l’aforament del 75% en espais de culte, en considerar que eren “idònies, necessàries i proporcionades” per a atallar la transmissió del coronavirus.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia