Comunitat Educativa 16.7 proposa una reforma educativa per a adaptar el sistema educatiu a moments d’emergència sanitària com a mesura davant l’actual situació deguda a la pandèmia originada pel SARS-COV-2.

A continuació, adjuntem un comunicat que ens han facilitat des de la mateixa plataforma, el qual han enviat ha diputats i congressistes:

“Ens posem en contacte amb vostés per a expressar-li el nostre descontentament i malestar davant les quals semblen, seran les mesures preses de cara al pròxim curs escolar referent a les mesures de prevenció enfront de la pandèmia.

En primer lloc, ressaltar que les ràtios que s’estan fixant no són gens recomanables a nivell pedagògic per a poder satisfer les necessitats d’un alumnat cada vegada més divers. Molt menys recomanables si parlem d’aforaments i d’ocupació d’aules per a tractar de previndre contagis, atés que vist el vist, les aules espanyoles no estaran adequadament equipades amb els mesuradors de CO₂, ni filtres *Hepa, ni sistemes que garantisquen una adequada ventilació constant.

És a dir: tornen a deixar als nostres fills i filles venuts als capritxos mediambientals, i al fet que faça un dia amb brisa suficient per a poder ventilar les aules (les aules que disposen de suficient superfície de ventilació natural, és clar).

En següent lloc, recordar-los que no s’està tenint en compte les condicions de risc laboral al qual sotmetran a molts de les seues docents embarassades, de risc, en edat avançada, etc…

Un altre punt que clama al cel és l’adquisició de tant de dispositiu electrònic, amb quina finalitat? Si en cap moment s’obri possibilitat d’ensenyament en línia, què hi ha del compromís adquirit amb Europa de posar-nos al dia amb les competències digitals?

Continuarem invertint quantitats ingents en gel hidroalcohòlic, desinfectants per a les taules (els recorde que els estan utilitzant els alumnes, menors d’edat, quan en les etiquetes ja posa ben clar que no ha de deixar-se a l’abast dels xiquets) Seguim amb la presa de temperatura quan s’ha demostrat que es pot ser asimptomàtic, i per tant, contagiar el virus, sense manifestar alta temperatura?

És a dir, el protocol previst per al pròxim curs no sols no ha millorat respecte al curs anterior, amb totes les dades noves que tenim ara, ja que sabem que es contagia per aerosols, que sabem que els xiquets el transmeten des de les escoles fins als seus cercles de convivents, sinó que, a més, reduïm les distàncies entre alumnes, per a així col·locar més xiquets en cada classe?

Els adjuntem una proposta. Segur que no és la solució perfecta, però per descomptat s’acosta més a la seguretat del que ara com ara ens estan oferint. S’acosta més al respecte i l’empatia per la societat que el que hem vingut patint fins ara, rebent un ensenyament telemàtic del tot deficient, amb una avaluació que brilla per la seua absència, i amb un alumnat en presencial que sembla que no ha millorat molt, ja que les conseqüències de no haver progressat no es notaran si “repetir és l’últim recurs”. No volem que els nostres menors aproven perquè si, volem que progressen.

És aquesta la qualitat educativa d’aquest país? És això el que els importen les generacions futures?

Tenen l’oportunitat de fer les coses bé, i no demostrar la desídia del curs anterior plantejant-se una reforma educativa mentre la pandèmia assote, tenint en compte les mesures preventives recomanades per experts, i obrint modalitat telemàtica.

Tenen l’oportunitat de plantejar solucions per a la problemàtica que existeix, comptant amb les necessitats reals i els recursos disponibles. No la deixen escapar”.

Enllaç a document: PREAMES CE16.7 16-5-21.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia