Al voltant de 50 alumnes de la Universitat Catòlica de València han participat en el X curs de “Comunicació, Seguretat i Defensa” organitzat per l’Institut d’Estudis Estratègics i Internacionals de la Universitat Catòlica de València i la Caserna General Terrestre d’Alta Disponibilitat en col·laboració amb la Delegació de Defensa a la Comunitat Valenciana, durant els dies 20 i 21 de maig.

Aquest curs, que ha comptat amb alumnes de diverses disciplines com a infermeria, psicologia, criminologia, econòmiques, dret o comunicació institucional, té com a objectiu mantindre un canal de comunicació i coneixement mutu entre el món acadèmic i les Forces Armades.

El curs ha estat dividit en dues sessions. Una primera sessió teòrica, el 20 de maig, en la seu Santa Úrsula de la Universitat Catòlica de València, on diversos experts en comunicació, seguretat i defensa van analitzar les principals amenaces i desafiaments internacionals que afronten les Forces Armades, centrant-se en el flanc Sud de l’Aliança Atlàntica.

Posteriorment, durant el matí del 21 de maig, els alumnes es van desplaçar a la Base Militar de Bétera, seu de la Caserna General de Desplegament Ràpid de l’OTAN (HQ NRDC-ESP per les seues sigles en anglés), on han realitzat un exercici pràctic de simulació. En aquest exercici els alumnes han passat a formar part d’un equip de planejament de resolució de crisis dirigits per militars de la pròpia caserna general, i on cada grup d’alumnes ha tingut l’oportunitat de donar la seua visió i assessorar en relació a la seua respectiva àrea acadèmica. El matí va finalitzar  amb una exposició de material per part del Batalló de Policia Militar I amb seu també a Bétera.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia