Des de les passades 00.00 hores d’aquest dilluns, 24 de maig, han entrat en vigor les noves mesures de control enfront de la COVID-19.

Entre aquestes mesures destaquen la de reduir la limitació de la mobilitat nocturna entre les 1.00 hores i les 6.00 hores i la de retardar el tancament de l’activitat hostalera a fins a les 00.30 hores.

Aquestes mesures seran aplicables fins al dilluns, 7 de juny, inclòs.

“La decisió de reduir la mobilitat ha sigut un instrument decisiu per a salvar vides i contindre la pandèmia, però el 7 de juny, si la situació continua com ara, els valencians deixarem arrere el toc de queda”, ha assenyalat Ximo Puig.

Després de la reunió de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la COVID-19, celebrada aquest passat dissabte, el president de la Generalitat ha traslladat que s’amplia l’aforament al 75% de les activitats relatives a celebracions, esdeveniments o concentracions de persones (esportives, culturals o socials). En el cas d’espais tancats, el màxim serà de 3.000 persones i en espais oberts, de fins a 4.000 (en tots dos cas,s en sectors diferenciats de 1.000 persones).

Ximo Puig ha indicat que aquestes mesures responen a la intensificació de la fase d’obertura progressiva que la Comunitat Valenciana va iniciar fa dues setmanes. “Hem anat obrint, i la nostra situació ha continuat millorant”, ha indicat. En aquests 15 dies la incidència ha baixat de 40 casos a 29,8 (per 100.000 habitants en 14 dies) i les hospitalitzacions s’han reduït en un 54%.

Per part seua, Conhostur ha qualificat de “notícia positiva” l’ampliació de l’horari de l’hostaleria fins a les 00.30 hores per a consolidar el servei dels sopars però ha lamentat que no s’haja avançat més per a arribar a les dues de la matinada, que permetria reprendre l’activitat de l’oci nocturn i les noces a la nit en els salons de banquets.

Per a l’entitat, que representa a la Federació Empresarial d’Hostaleria de València (Hostaleria València), l’Associació d’Hostaleria i Turisme de Castelló (*ASHOTUR) i a la Federació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província d’Alacant (FEPHA), era “moment d’avançar” en la desescalada i permetre a les empreses una ampliació de l’aforament interior al 75%.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia