(EFE) La Delegació del Govern ha informat que ja està operatiu en la Comunitat Valenciana el projecte Import@ss, el nou portal de la Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS) que permetrà consultar la informació de vida laboral, obtindre informes, el número de la Seguretat Social i donar d’alta a una persona ocupada de la llar.

Segons ha informat aquest diumenge la delegada del Govern en la Comunitat, Gloria Calero, es tracta d’una eina innovadora en l’àmbit de les administracions públiques i suposa un gran avanç en la manera de relacionar-se amb la ciutadania, ja que la situa en el centre del projecte.

Amb Import@ss es podrà consultar la informació de vida laboral, obtindre informes, el número de la Seguretat Social i donar d’alta a una persona ocupada de la llar, “un col·lectiu al qual presta especial atenció l’eina”, ha subratllat Calero.

Segons la delegada del Govern, gràcies a aquest nou servei la Tresoreria General de la Seguretat Social “ha fet un pas important per a acostar-se al ciutadà”, i ha indicat que a partir d’ara el nou portal permet realitzar fins a 40 tràmits amb només facilitar el número de telèfon i el DNI.

Import@ss és un portal de fàcil accés per a tots els usuaris, independentment de la situació laboral en què es troben, en el qual es pot obtindre informació, consultar situacions concretes i dades, així com realitzar tràmits en un entorn digital adaptat completament a totes les plataformes i dispositius mòbils, assenyala la Delegació del Govern.

A més, assegura una lectura i navegació senzilla, llenguatge clar, pròxim i guia al ciutadà durant tota la tramitació.

El col·lectiu prioritari en el disseny i desenvolupament d’aquest nou servei són les persones que treballen o empren en l’àmbit de la llar familiar perquè puguen utilitzar-lo de manera senzilla.

Des de l’adreça provincial de la Tresoreria de la Seguretat Social a València subratllen que amb Import@ss s’ha fet un important esforç en transparència de la informació.

Així, els usuaris disposaran d’informació sobre la quota que els seus empleats ingressen, la part de quota que els correspon aportar, la base de cotització que li correspon -que influirà en la quantia econòmica de les prestacions que puguen percebre mentre estiguen de baixa per malaltia accidente o per a la seua jubilació- la data d’alta o les hores declarades pel seu ocupador.

A més, els autònoms també compten amb una secció específica amb tota la informació detallada i tramites agrupats i que pròximament s’aniran donant més funcionalitats dins del portal. Tot això es pot realitzar des del mòbil baixant-se l’APP de la Seguretat Social.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia