Bétera acollirà hui dijous, 27 de maig, una conferència-debat sobre Bullying 2.0. Aquesta jornada va dirigida a famílies i docents. El ponent serà David de Cubas.

Organitzat des de l’àrea municipal de Joventut de Bétera, aquesta conferència-debat tindrà lloc a partir de les 18.30 hores en l’auditori de la Casa de Cultura de Bétera.

L’entrada és lliure fins a completar l’aforament reduït, segons les mesures establides per la Covid-19.

El Bullying o assetjament escolar és la manera de comportar-se o dirigir-se a una altra persona ja siga de manera verbal o física, causant un mal temporal o permanent en la víctima. És un tipus de fustigació reiterativa d’una o més persones cap als seus semblants, en els quals la persona pateix d’amenaces, intimidació, manipulació i inclusivament, agressions físiques.

Cada 2 de maig se celebra el Dia Internacional contra el Bullying o l’Assetjament Escolar, amb l’objectiu de conscienciar sobre el risc de l’assetjament escolar i el bullying en els xiquets i joves a nivell mundial. També es pretén buscar els mecanismes per a evitar aquest mal, que hui, s’ha convertit en un terrible perill per a la població infantil i juvenil.

Encara que sempre ha existit el maltractament i les agressions entre la població infantil i els joves, en els últims anys aquest problema s’ha agreujat, portant com a resultat, lamentables conseqüències que poden marcar per sempre la vida no sols de l’afectat sinó del seu nucli familiar.

Se sap que quan un xiquet o adolescent és agredit de manera verbal o física comença a mostrar una sèrie de comportaments bastants característics com un baix rendiment escolar, símptomes de depressió, baixa autoestima i en el pitjor dels casos, el desig d’atemptar contra la seua vida.

D’acord amb estudis realitzats per UNICEF, se sap que un alt percentatge dels xiquets a tot el món pateix d’assetjament escolar. Un de cada tres, és víctima d’aquest mal social.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia