La consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, va presidir aquest passat dimecres la reunió de coordinació per a la posada en marxa del dispositiu de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU), que se celebren els dies 8, 9 i 10 de juny.

El dispositiu de coordinació busca atendre les necessitats específiques que alguns enclavaments de les PAU necessitaven enguany, com el reforç del transport o el control d’aglomeracions.

Segons ha explicat la consellera, “els campus estan absolutament preparats perquè tenen l’experiència de tot el curs, però en alguns punts s’han hagut de preveure altres emplaçaments amb major aforament i poder atendre així la distància de seguretat entre alumnes i alumnes, que enguany és de 1,5 metres de distància”.

Així, s’ha previst un reforç especial des d’Emergències per als exàmens a Alcoi, Alzira, Xàtiva i l’antiga Escola de Magisteri de València, amb la fi evitar aglomeracions en l’accés i eixida dels exàmens.

En aquest sentit, Pascual ha explicat que “des de la Coordinació de Policies Locals de la Comunitat Valenciana s’ha proposat que aquells ajuntaments que disposen de drons per a control i vigilància s’activen aqueix dia per a ajudar controlar de manera aèria les aglomeracions”.

A més, hi haurà un reforç de la L4 de de el tramvia per al campus de Burjassot de la Universitat de València a primera hora del matí i a última hora de la vesprada, coincidint amb l’inici i el final de cada jornada de proves.

Segons el nombre de persones matriculades a les PAU de 2020, està previst que es presenten a les proves d’enguany al voltant de 24.057 estudiants. En concret, 8.397 persones s’examinen a la província d’Alacant; 12.838 a la província de València; i 2.822 a la Universitat Jaume I de Castelló.

A la província d’Alacant, 4.162 estudiants s’examinaran al campus de Sant Vicent del Raspeig de la Universitat d’Alacant i al campus de la UPV d’Alcoi; mentre que la UMH examinarà a prop de 4.235 persones en diferents tribunals situats a Dénia, Benissa, Altea, La Nucia, Sant Joan d’Alacant, Elx, Torrevieja i Orihuela, aquesta última en dues seus, que són Las Salesas i l’Escola Politècnica Superior.

A la província de València, la Universitat de València acull en diferents tribunals les proves per a 6.748 alumnes i alumnes, que faran els seus exàmens al campus de Burjassot; l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria; antiga Escola de Magisteri; a l’Aulari Sud del campus de Tarongers; i, finalment, campus d’Ontinyent.

Per part seua, la Univeristat Politècnica de València (UPV) examinarà a 6.090 estudiants en diferents punts: al campus de Vera de la UPV, en el Pavelló Esportiu de Xàtiva, i en la Cotonera d’Alzira. En aquestes dues localitats hi ha hagut canvi d’ubicació enguany per a poder garantir la separació de 1,5 metres en l’examen.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia