El Consell va aprovar divendres passat, 28 de maig, el decret de bases reguladores i concessió directa de subvencions a entitats locals per a contractar persones desocupades menors de 30 anys per a dur a terme actuacions enfront de la COVID-19 a les platges de la Comunitat Valenciana.

D’aquesta manera, el programa ‘Estiu Segur‘, posat en marxa l’estiu passat, compta amb un pressupost de 4,4 milions d’euros, que es distribuiran entre els 73 ajuntaments que tenen platja litoral o continental per a cobrir les despeses de contractació durant tres mesos de joves menors de 30 anys inscrits com a persones parades en els espais Labora, amb la finalitat de “prestar serveis d’interés general, consistents en tasques d’informació i suport a la població a les platges.

En aquesta edició, com a principal novetat, seran els ajuntaments els que contracten directament els 1.000 auxiliars, mentre que la selecció serà realitzada per Labora, de manera que serà imprescindible ser demandant d’ocupació en el Servei Valencià d’Ocupació i Formació. En les bases, tindran prioritat les persones que més temps porten inscrits en Labora.

L’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) coordinarà els treballs i impartirà les instruccions i la formació mínima de les persones contractades.

Seguretat de la Policia Local a les platges de València

La campanya de platges de la Policia Local de València d’enguany estarà operativa les 24 hores del dia fins al 12 de setembre, comptarà amb 56 agents i tindrà com a novetat que les reguardes policials de la Malva-Rosa i El Saler recolliran denúncies per furts o extraviaments en valencià, castellà, anglés, francés, italià i alemany.

Els 56 agents seran secundats per altres unitats com la Unitat de convivència UCOS, la Unitat de Drons i la de Cavalleria, especialment en les zones protegides de la Devesa del Saler.

L’operatiu especial controlarà la venda ambulant i altres activitats il·legals que es duguen a terme a les platges i zones adjacents; resoldrà conflictes que puguen sorgir en les zones d’estacionament, i vigilarà que els vehicles de mobilitat personal circulen per les zones autoritzades, especialment en zones de gran trànsit de persones, com el passeig marítim.

El dispositiu es divideix en dues zones: les platges del nord (Malva-rosa i Cabanyal), i les del sud (Pinedo, El Saler i El Perellonet), segons fonts municipals.

La zona nord comptarà amb huit agents per torn, dues motocicletes i tres bicicletes encarregades de vigilar el passeig i les zones adjacents; quatre quads i un pick up per a controlar les platges; una furgoneta i un cotxe policial. La zona sud disposa d’un tot terreny, tres quads, una motocicleta tot terreny i un cotxe.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia