(EFE) Les portes del Ciutat de València s’obriran el dissabte 19 de juny per a acollir el primer exercici del procés d’oposició lliure per a cobrir 35 places d’administratiu de la Diputació de València, un examen al qual s’han inscrit 5.444 aspirants encara que s’espera que es presenten més de 4.000.

L’estadi del Llevant obrirà les seues portes a les 7.45 hores per a acollir als aspirants d’una prova que comptarà amb totes les mesures de prevenció anticovid traslladades per la Diputació a la Direcció General de Salut Pública abans de signar l’acord amb el Llevant UN.

Entre elles figuren la ubicació dels aspirants en les graderies de l’estadi amb una distància de seguretat de metre i mig en totes les direccions, l’ús obligatori de màscara i la presència de dispensadors de gel hidroalcohòlic.

El Llevant oferirà a més el servei d’assistència mèdica, seguretat i neteja i desinfecció abans i després de la prova, mentre que la Diputació disposarà d’un equip humà que pot aconseguir les 200 persones, funcionaris de la institució, que s’encarregarà de la logística i el correcte desenvolupament de l’exercici.

Des de la corporació provincial estimen que podrien presentar-se una mica més de 4.000 candidats, encara que “no hi hauria cap problema per a situar a les més de 5.000 persones que han cursat la sol·licitud, amb una distància de seguretat de metre i mig en totes les direccions, l’ús obligatori de la màscara, control de temperatura a l’entrada i dispensadors de gel hidroalcohòlic per tot l’estadi”, expliquen des de l’àrea d’Administració General.

La diputada de Personal, Pilar Molina, ha destacat “l’excepcionalitat d’aquesta prova” que, per volum d’aspirants, els ha portat a buscar un espai que “igual no és el més còmode, però sí prou ampli per a garantir la seguretat de totes les persones participants, en un moment en què la salut pública és la prioritat en l’organització d’actes multitudinaris”.

Molina ha agraït la seua col·laboració al Llevant UD i ha considerat que finalment “la Diputació disposarà de l’espai més segur per a reprendre el pols dels processos d’ocupació pública necessaris en qualsevol institució”.

La prova donarà principi a les 8.30 hores i els aspirants disposaran de 60 minuts per a entregar l’exercici, que estarà integrat per 75 preguntes tipus test i serà el primer d’aquesta oposició lliure que cobrirà 35 vacants de personal administratiu en la corporació provincial.

Cada aspirant rebrà un tauler de cartó rígid de quatre mil·límetres de gruix per a donar suport a l’exercici i tindrà dues cadires lliures a dreta i esquerra, així com la fila inferior i superior, mentre el personal de la Diputació informarà dels detalls de la prova per la megafonia de l’estadi, i en els videomarcadors estarà visible en tot moment el temps restant per a entregar-la.

En paral·lel, la corporació té en marxa un altre procés per a cobrir catorze places d’administratiu per concurs oposició que es troba a l’espera de comunicar la data per al primer exercici.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia