El passat divendres, 28 de junt,  l’auditori de la Casa de Cultura de Bétera va acollir una de les seus cites anuals més esperades. Es tracta de l’acte de lliurament dels Premis Francesc Peris i Valls de literatura infantil en valencià. En auqest acte participen alumnes entre els 9 i els 18 anys de totes les escoles de Bétera. L’esdeveniment va tindre lloc a les 19.00 hores. Mestres, mares, pares i alumnes de tots els centres educatius de la localitat es van congregar a l’auditori per a gaudir de la vesprada. Cal recordar que l’edició de 2020 no va poder celebrar-se a causa de la pandèmia de la Covid-19 i, per aquest motiu, l’entrega dels premis d’aquesta 10ª edició també va tindre lloc en la mateixa jornada. Seguidament, es va procedir a l’entrega dels guardons de l’11ª edició.

En aquests premis, es reconeixen les millors composicions poètiques en cinc categories (segon cicle de primària, tercer cicle de primària, primer cicle d’ESO, segon cicle d’ESO i batxillerat). L’acte, enguany no va estar amenitzat com sempre pel cor del Centre Artístic Musical de Bétera, com ja ve sent tradició. Doncs, la situació actual va provocar que l’acte s’adaptara a la present realitat.

Els Premis Francesc Peris i Valls s’han consolidat com un estímul per a l’ús de la llengua entre els xiquets de Bétera. Enguany, vane estar dedicats a la figura dels mestres/es i també de les mares i pares per la seua implicació.

Una vegada més, Siona Ricart va ser l’encarregada de citar als premiats i Albert Dasí, qui va llegir els poemes guanyadors amb el primer premi de cada cicle. Benja Carreres va estar pendent de l’entrega dels guardons a cada guanyador.

A continuació, oferim una fotogaleria de l’acte:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia