Durant els primers cinc mesos d’enguany, els hospitals del sistema sanitari han experimentat un increment de prop d’un 20% en donacions d’òrgans i trasplantaments respecte a l’any anterior.

En concret, en el que portem d’any, s’han registrat 98 donacions d’òrgans enfront de les 82 donacions de l’any anterior. Els hospitals que major nombre de donacions han registrat són l’Hospital La Fe (21), l’Hospital General d’Alacant (17), l’Hospital General de Castelló (15) i el General de València (12).

En aquest sentit, en pràcticament tots els centres s’ha produït un increment de les donacions d’òrgans, per això des de la Conselleria de Sanitat Universal, i amb motiu del Dia Nacional del Donant d’Òrgans, s’ha volgut agrair aquest gest solidari a la persona donant i als seus familiars.

Durant tot l’any 2020, es van registrar 197 donants d’òrgans de donant cadàver, dels quals 72 van correspondre a donació en asistolia (36,5%) i 125 a mort encefàlica.

Segons ha manifestat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, “hui és un dia per a agrair a totes aqueixes persones que diuen sí a la donació d’òrgans, perquè amb aquest gest tan solidari i tan altruista, s’està aconseguint salvar moltes vides”.

Actualment, “el sistema sanitari valencià compta amb els millors equips professionals que es fan càrrec de la donació i l’activitat trasplantadora. Per això, quan augmenten aquestes xifres significa que s’estan curant o s’està millorant la qualitat de vida de moltes persones”.

Durant els cinc primers mesos, els hospitals valencians han realitzat 189 trasplantaments d’òrgans, la qual cosa suposa un augment de més del 25% respecte al mateix període de l’any passat en el qual es van realitzar 151 trasplantaments.

Segons la mena de trasplantament, s’han dut a terme 103 trasplantaments renals, 57 trasplantaments hepàtics, 8 trasplantaments cardíacs, 18 trasplantaments de pulmó i 3 de pàncrees.

Finalment, per hospitals, l’Hospital La Fe és el que major nombre de trasplantaments renals ha realitzat, en concret 44 trasplantaments, seguit de l’Hospital Doctor Peset en el qual s’han realitzat 32 trasplantaments renals. A més, en trasplantaments hepàtics destaca l’Hospital La Fe amb 41 trasplantaments i l’Hospital General d’Alacant amb 16 trasplantaments.

Al llarg del passat any es van dur a terme en la Comunitat Valenciana un total de 448 trasplantaments.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia