Cada 4 de juny se celebra el Dia Internacional dels Xiquets Víctimes Innocents d’Agressió. Es tracta d’una data proclamada per l’Assemblea General de les Nacions Unides amb la qual es pretén aconseguir la protecció dels xiquets en situacions de guerra i conflictes.

Els xiquets són els més vulnerables en aquesta mena de situacions i reben tot tipus d’agressions físiques, psicològiques i emocionals. L’objectiu final és construir un lloc segur per als xiquets on puguen créixer i desenvolupar-se com a persones íntegres, sense el sofriment i el dolor que impliquen les guerres i els conflictes.

A l’agost de 1982, la Assemblea General de l’ONU en el seu període de sessions d’emergència sobre la qüestió de Palestina, va voler fer alguna cosa amb l’immens problema del gran nombre de xiquets palestins i libanesos que havien sigut víctimes dels actes d’agressió d’Israel, i va decidir commemorar aquesta data.

L’objectiu és reconéixer el dolor i el sofriment d’aquests xiquets i ser part d’un canvi de consciència a nivell mundial perquè tots ens impliquem en aquesta causa. Amb això, es reafirma el compromís de l’ONU de protegir i vetlar els Drets del Xiquet.

Encara que les agressions als xiquets estan prohibides en les lleis de la guerra, la realitat és que ells són els que més pateixen les conseqüències. A més de l’homicidi, la violència sexual i el segrest, molts xiquets són reclutats com a soldats i altres queden abandonats sense cap mena d’ajuda humanitària. Escoles i hospitals són atacats massivament.

Segons UNICEF, més de 230 milions de xiquets viuen en zones afectades per conflictes armats. Això suposa l’esgarrifosa proporció d’un de cada deu xiquets a tot el món.

En l’actualitat, països com Síria, Iemen, República Centreafricana, Sudan del Sud o Nigèria són els que més sofriment infantil concentren.

Les Nacions Unides han adquirit un ferm compromís per a protegir la infància. L’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible inclou per primera vegada una meta específica centrada en posar fi a totes les formes de violència contra els xiquets.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia