Cada 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient, amb la finalitat de sensibilitzar a la població mundial sobre la importància de cuidar els nostres ecosistemes i fomentar el respecte al medi ambient.

La data d’aquesta efemèride va ser proclamada per l’Assemblea General de les Nacions Unides l’any 1972, coincidint amb l’inici de la Conferència d’Estocolm, el tema principal de la qual va ser precisament el medi ambient.

En el marc de la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient s’han de centrar els esforços a motivar a les persones i comunitats, perquè es convertisquen en agents actius del desenvolupament sostenible i de protecció del medi ambient.

És per això que es convida a les persones a millorar els seus hàbits de consum. A les empreses a desenvolupar models més ecològics. Als governs a protegir les zones salvatges. Als professors a educar en valors naturals. Als joves a alçar la veu pel futur del planeta. La protecció del medi ambient requereix del suport de tots.

Anualment es tria un tema central relacionat amb el medi ambient, per a commemorar aquest Dia Mundial.

L’any 2021 el tema central és “reimagina, recupera, restaura“. Podem contribuir amb el medi ambient i fer les paus amb les naturalesa, per a d’aquesta manera previndre la catàstrofe climàtica, disminuir la contaminació ambiental i frenar la pèrdua de biodiversitat:

– Cultivant arbres en la nostra localitat, per a reverdir les nostres ciutats i els nostres espais.

– Repoblant els nostres jardins amb espècies silvestres.

– Canviant la nostra manera d’alimentar-nos.

– Netejant rius i costes.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia