Finalment no hi haurà Falles 2021 a Bétera. Així ho han decidit les cinc comissions falleres i la Junta Local Fallera de Bétera al costat del Consistori en una reunió celebrada aquest passat dijous, 03 de juny.

L’Ajuntament havia deixat un temps prudencial perquè les cinc comissions falleres del municipi valoraren al costat dels seus fallers i falleres si celebrar o no aquestes Falles.

A principi d’any el Consistori al costat de Junta Local Fallera i la Falla Albereda, la Falla La Barraca, la Falla Carraixet, la Falla Gran Via de l’Est i la Falla Gran Via del Sud van decidir per unanimitat suspendre les Falles al març i traslladar-les a l’últim semestre de l’any encara que sense una data determinada. Ara i després de fer la consulta, s’ha pres la decisió consensuada que a Bétera no se celebren Falles aquest any 2021.

Els motius de pes que han portat als representants de les Festes Josefinas a decantar-se pel “no” han sigut diversos, però la proximitat amb les Falles de l’any 2022 i la inviabilitat de tirar avant econòmicament un nou exercici amb tan poc temps, ha sigut la raó que més s’ha escoltat durant la reunió. Una reunió en la qual també s’ha donat la possibilitat de cremar els monuments existents si alguna comissió així ho indicava.

D’aquesta manera, el món faller de Bétera ja té posada la mirada en les festes josefines del pròxim any i les comissions han afirmat que “seran unes Falles inoblidables, plenes d’il·lusió, alegria i esperança”.

El consistori ha posat en marxa una línia d’ajudes per a les Falles del municipi de més de 85.000 euros i ha mostrat el seu suport incondicional al Món faller.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia