El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha presentat el Pla Crèixer+ de millora d’infraestructures sanitàries 2021-2023. Aquest està dotat amb 658,3 milions d’euros per a reformar i ampliar un total de 50 centres d’atenció primària i 22 hospitals, i construir 6 centres d’especialitats.

El cap del Consell ha explicat que el sistema sanitari s’assenta sobre tres pilars: el personal sanitari, les infraestructures, i la tecnologia. Així, respecte del personal sanitari, ha assenyalat la necessitat que es produïsca un augment estructural, amb la finalitat que aquest pilar “estiga el més robust possible” perquè “el més important del sistema són els seus professionals”, i ha reiterat el reconeixement i agraïment de tota la societat pel “enorme esforç realitzat durant la pandèmia”.

Respecte de les infraestructures, ha indicat que a través d’aquest pla, que tindrà una duració prevista de dos anys i mig, el Consell reprén el pla de millora que havia quedat ajornat per la pandèmia.

Sobre el tercer pilar, el president ha destacat que l’aposta per la innovació tecnològica “està permetent avançar de manera extraordinària en la capacitació dels professionals per a solucionar els actuals reptes”.

Finalment, Puig s’ha referit a la necessitat d’augmentar l’eficiència de la despesa i de prioritzar les inversions que es duran a terme amb fons europeus “des del diàleg i la cohesió social, com s’ha fet durant la pandèmia”.

El Pla Crèixer+ contempla un total de 96 actuacions en infraestructures sanitàries de la Comunitat Valenciana, de les quals 58 es realitzaran en centres d’atenció primària i 38 en hospitals, amb una inversió de més de 658,3 milions d’euros, la qual cosa suposa pràcticament quadruplicar la inversió realitzada en el període 2012-2015.

Del total d’actuacions, 34 es duran a terme a la província d’Alacant, amb una inversió de 224,7 milions d’euros, és a dir el 37% de la inversió total; 22 a Castelló, amb 73,3 milions d’euros, la qual cosa suposa el 12% de la inversió; i 40 actuacions a la província de València, que comptaran amb 340,3 milions d’euros, és a dir el 51% de la inversió del pla.

En concret, s’escometrà la reforma i/o ampliació de 22 hospitals, així com la millora o construcció de 50 centres d’atenció primària i la construcció de 6 nous centres d’especialitats, la qual cosa permetrà sumar 1.206 llits i 48 nous quiròfans. En suma, el pla contempla obres d’ampliació o reforma en una superfície total de 351.783 metres quadrats.

Les actuacions contemplades a la província de Valencia  i nivell assistencial, tant en atenció primària o hospitalària, són les següents:

 • H Sagunt (reforma i ampliació)
 • H Arnau de Vilanova (edifici administratiu)
 • H Arnau de Vilanova (ampliació del bloc quirúrgic i urgències)
 • H Arnau de Vilanova (eficiència energètica)
 • H Clínic (ampliació)
 • H Clínic (Gamma knife)
 • H Militar (HACLE i salut mental)
 • H General de València (ampliació)
 • H Campanar-Ernest Lluch (nova construcció)
 • H Doctor Peset (reforma i ampliació)
 • H Requena (reforma i ampliació)
 • H de la Ribera (ampliació)
 • H Xàtiva (ampliació)
 • H Xàtiva (hospital de dia oncològic)
 • H d’Ontinyent (nova construcció)
 • CS Puçol (ampliació)
 • CS Riba-roja (nova construcció)
 • CS Montcada (ampliació)
 • CS Rafelbunyol (ampliació)
 • CE Burjassot (reforma i ampliació)
 • CS Almàssera (ampliació)
 • CE Buñol (ampliació CSI)
 • CE i CS Campanar-Ernest Lluch (nova construcció)
 • Emergències Campanar-Ernest Lluch
 • C Aux València-C/Xile (instal·lacions noves)
 • CS València-Tres Forques (reforma)
 • CS València-Malilla (nova construcció)
 • CS Torrent III (nova construcció)
 • CSI Alaquàs (ampliació)
 • CS Catarroja (ampliació)
 • CS Montserrat (ampliació)
 • CS Beniparrell (nova construcció)
 • CS Algemesí (reforma i ampliació)
 • CE Sueca (ampliació)
 • Espai Sanitari Gandia-Roís de Corella (nova construcció)
 • CS Pública Gandia (nova construcció)
 • CS Oliva II-Sant Francesc (nova construcció)
 • CS Xàtiva II (nova construcció)
 • C Aux Quatretonda (nova construcció)
 • CS Bocairent (ampliació)
Imprimir article
Comenta aquesta notícia