Des del consistori municipal de Bétera s’ha anunciat en els seus mitjans oficials que, l’equip de govern municipal, posarà en marxa un Pla d’Inversió Local amb fons propis municipals.

Aquest Pla injectarà al voltant de 14 milions d’euros per a desenvolupar projectes amb la finalitat de dotar i millorar les infraestructures i serveis municipals, així com per a reactivar l’economia local.

Aquest Pla d’Inversions se suma al pressupost anual i es finançarà a través del romanent de tresoreria positiu ja que, segons indiquen, la suspensió de la Llei d’Estabilitat Pressupostària i de la regla de despesa permet al Consistori tindre una major capacitat per a invertir en el benestar de Bétera i de tots els seus veïns i veïnes.

En l’actualitat, les arques municipals compten amb més de 19.000.000 euros de romanent positiu que mantindre en les entitats financeres impliquen una despesa anual a l’Ajuntament de més de 50.000 euros.

La previsió se centra en que l’execució de gran part dels projectes integrats en el Pla d’Inversió Local comence aquest mateix any i es duguen a terme durant el 2022 i 2023.

Entre els projectes que formaran part del major Pla d’Inversions amb fons propis de Bétera es troba la construcció del Espai Jove que amb una inversió de 700.000 euros disposarà a més d’un Skatepark. Una altra de les grans inversions serà la del Centre Cívic en Torre en Conill-Mas Camarena, per a donar servei a tots els residents de la zona sense necessitat de desplaçar-se al nucli urbà. També es contempla l’ampliació del Cementeri municipal amb la instal·lació de nous nínxols i columbaris. També s’inclou la renovació de l’Albereda amb una inversió de prop de 500.000 euros.

Entre aquestes inversions també es realitzarà un nou Pla d’Asfaltat per més de 800.000 euros per a la millora i condicionament de les vies locals per a major seguretat en els desplaçaments interurbans. Aquest projecte es complementarà amb l’adequació de voreres per als quals s’injectaran 500.000 euros. Al seu torn, també s’emprendran obres d’adequació i condicionament en els camins rurals del terme que suposaran una inversió total de 715.000 euros. A més, es procedirà a l’adquisició d’un tractor que ajude a mantindre en bones condicions aqueixos vials rurals entre altres funcions.

La il·luminació també s’ha inclòs en aquest Pla amb una inversió de 400.000 euros. Per a la pintura viària s’han destinat 130.000 euros per a mantindre en bon estat la senyalització viària de la població.

Així mateix, es pretén continuar amb la millora i el condicionament de la xarxa de subministrament d’aigua potable. Aquestes, suposaran una inversió de més de 3 milions d’euros que donaran solució a una reivindicació històrica.

L’Ajuntament destinarà 200.000 euros al Parc Empresarial de l’Horta Vella i compta amb una nova línia d’ajudes per valor de 800.000 euros per a intentar reforçar el teixit comercial de la localitat,  sumant-se a les de l’any passat.

En matèria esportiva es realitzarà una inversió de més de 600.000 euros per a la renovació d’instal·lacions. Per a l’àrea de parcs i jardins es destinaran 1.500.000 euros.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia