La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de la Direcció General d’Emergència Residencial i Funció Social, ha organitzat una jornada formativa en col·laboració amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), per a divulgar i formar a les entitats locals en la tramitació de les ajudes al lloguer ordinàries 2021.

La Conselleria convoca aquestes ajudes per al lloguer d’habitatge habitual i permanent destinades a les persones físiques amb escassos mitjans econòmics, a través de dos programes: un genèric i un altre per a joves. La quantia total del programa ascendeix a 21.436.000 euros, dels quals 14.282.000 corresponen al programa d’ajudes al lloguer d’habitatge i 7.153.160 euros al d’ajudes de lloguer per a joves.

La directora general d’Emergència Residencial, Pura Peris, ha explicat que “les crisis econòmiques de dècades anteriors i l’actual situació derivada de la Covid-19 ha posat de manifest les dificultats per a accedir a un habitatge o conservar l’allotjament”. Tot això, al costat de l’important nombre de sol·licituds d’anteriors convocatòries, “ens ha portat a establir una formació dirigida a entitats locals per a poder acostar la informació a la ciutadania”.

De la mateixa manera, Peris ha afirmat que els tràmits administratius “no poden ser un impediment per a accedir a les ajudes, per això estem fent tot el possible perquè siguen àgils i senzills”.

Així mateix, ha expressat el seu agraïment a la FVMP pel seu interés en la celebració d’aquesta jornada formativa. En aquest sentit, ha assegurat que “són molts els ajuntaments i mancomunitats que en cada convocatòria presten la seua col·laboració per a facilitar la tramitació i des de la Conselleria volem facilitar-los la seua labor”.

Peris també ha destacat la col·laboració amb ajuntaments i mancomunitats que s’està duent a terme a través de la Xarxa Xaloc implantada en diversos municipis de la Comunitat, i que també en aquestes oficines es puga accedir a les ajudes al lloguer d’habitatge.

Durant la jornada s’ha fet lliurament d’una guia informativa de com obtindre la cl@ve i el certificat digital, la credencial que prèviament han d’emplenar i enviar les entitats locals col·laboradores que no estan acreditades i el vídeo tutorial de com realitzar la tramitació telemàtica de sol·licitud d’ajudes. Tot això disponible en la web d’Ajudes al lloguer.

D’altra banda, la Conselleria d’Habitatge ha organitzat també una altra sessió formativa dirigida als serveis d’Informació Juvenil de la *Xarxa *Jove de l’Institut valencià de la Joventut (IVAJ). L’objectiu és divulgar les ajudes al lloguer jove i formar en la seua tramitació als diferents punts d’atenció de la Xarxa distribuïts al llarg del territori de la Comunitat Valenciana.

En aquest cas, es pretén donar la major difusió possible d’aquestes ajudes per a possibilitar l’accés dels joves a l’habitatge, contribuint així a la seua emancipació.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia