A les 00.00 hores d’aquest dimarts ha deixat d’estar en vigor el toc de queda nocturn a la Comunitat Valenciana, una mesura que s’ha vingut aplicant en els últims 225 dies per a frenar l’avanç de la pandèmia i que finalment s’ha alçat davant les bones dades epidemiològiques.

La Comunitat València avança aquest dimarts en la desescalada de la pandèmia amb noves relaxacions en les restriccions, com les següents:

– Desapareix el límit de persones que poden participar en les reunions socials i familiars.

– Nou horari de l’hostaleria: podrà tancar a la 1 del matí (sense que puga acceptar comandes a partir de les 00.30 hores). Manté l’aforament del 50% a l’interior i del 100% en terrassa; el màxim de deu persones per taula, i la prohibició d’usar la barra, fumar o ballar.

– Reobri l’oci nocturn: els pubs i discoteques, que portaven tancats des de mitjan agost, poden tornar a obrir, però fins a les 2 del matí, amb un aforament del 50% en interior i 100% en terrassa, màxim de 6 persones per taula en interiors i 10 persones en exteriors, i sense ball ni *karaoke, només actuacions de grups professionals o DJ.

– Desapareix l’aforament del 75% en els espais de culte.

– Ampliació del nombre de persones per grups en visites guiades a monuments i museus o visites turístiques: de 20 a 25 en espais oberts, i de 10 a 15 en tancats.

– Augmenta l’aforament en activitats de temps lliure i espais infantils, del 50 al 75%, i el nombre de persones per grup, de 20 a 25.

– S’amplia una hora l’horari d’obertura de les seus festeres, que podran tancar a les 23 hores.

– Puja l’aforament en cerimònies no religioses i les celebracions posteriors, fins al 100% en exteriors.

– Residències escolars, campaments i albergs: es podrà fer ús de cuines compartides i elements comuns, de manera successiva per grups de pernocta i sempre que es netege abans i després d’utilitzar-la.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia