De nou l’obra de Carmelina Sánchez-Cutillas, omplirà l’Ateneu de Bétera (plaça del Mercat, 5) aquest pròxim dissabte, 12 de juny.

En aquesta ocasió, Pepa Alòs i Pau Sanchis donaran veu a l’escriptora i intel·lectual valenciana, nomenada per l’Acadèmia Valenciana de la LLengua escriptora de l’any 2020-2021. Aquest esdeveniment serà a les 19.30 hores. L’aforament és limitat.

D’altra banda, el pròxim dissabte 19 juny, també de vesprada, Àlex Blat, cantant de Tardor, oferirà una mostra del seu debut en solitari.

Carmelina Sánchez-Cutillas Martínez (Madrid, 23 de juny de 1921 – València, 22 de febrer de 2009) va ser una escriptora en valencià i castellà que va cultivar la poesia, la narrativa i la història.

Carmelina va cursar estudis de Filosofia i Lletres en la Universitat de València i més tard va entrar a col·laborar en el diari Llevant, on es va ocupar de les pàgines culturals i va escriure articles de tema històric i literari, de fet va estar col·laborant en el suplement València del diari assíduament amb Beatriu Civera entre 1954 i 1970.

​ Aquesta no va ser una activitat aïllada, ja que, juntament amb aquests articles, Carmelina Sánchez-Cutillas va publicar diversos estudis sobre història i literatura medieval, tant en castellà com en català, com a Don Jaume el Conqueridor a Alacant (1957), Lletres closes de Pere el Cerimoniós endreçades al Consell de València (1967) o Jaume Gassull, poeta satíric valencià del s. XV.

Com a escriptora de creació, Carmelina va cultivar principalment la poesia i és una de les figures que conformen la generació poètica dels cinquanta, o de la postguerra. Per a conéixer més sobre ella, caldrà assistir aquest dissabte a la cita amb l’Ateneu.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia