Bétera acollirà aquest dissabte, 12 de juny, un concert del projecte musical “Sólidos“, format per Ricardo Belda i Arantxa Domínguez. Aquesta actuació tindrà lloc en la Plaça Verdum de Torre en Conill, a les 22.00 hores.

Nascut a València en 1960, Ricardo Belda és pianista professional de Jazz des de molt jove. Comptant amb una dilatada trajectòria i alt grau de reconeixement pel públic especialitzat i crítica, ha rebut nombrosos premis i nominacions en la seua trajectòria.

A continuació, citem alguns dels seus reconeixements aconseguits al llarg de la seua trajectòria professional:

  • 1987. Primer premi de l’III Concurs de Jazz de la Diputació Provincial de València.
  • 2001. Nominat Juntament amb Carles Santos i grup Amores a la millor composició musical per a teatre en els Premis Arts Escèniques de la Comunitat Valenciana.
  • 2001. Millor pianista de Jazz de la Comunitat València en el certamen “I premis Promusics 2001”
  • 2001. Nominat “Ricardo Belda Trio” al millor grup de Jazz juntament amb Lluis Llario i Felipe Cucciardi que són premiats com a millor contrabaix i millor bateria respectivament.

Per part seua, la valenciana Arantxa Domínguez porta tota una vida dedicada a el estudi, ensenyament i difusió del Jazz.

En el seu estil Jazz combina balades, swing i bebop amb bossa nova, bolero o tango. Treballa junt aquests estils la improvisació vocal Scat que li proporciona major sensibilitat musical.

En la seua carrera com a cantant solista i corista, ha format part de grups del pop nacional com Regirar o Miguel Rios, grups Jazz com Ximo Tébar Banda i diferents projectes com l’actual Suite Nivola o la seua col·laboració amb Ricardo Belda en el grup Sólidos.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia