Aquest dilluns, 14 de juny, alumnes i alumnes de quart de E.S.O. de l’Institut d’Educació Secundària Les Alfàbegues de Bétera oferiran una escenificació d’una de les obres teatrals més conegudes de Federico García Lorca. Es tracta de “La Casa de Bernarda Alba“.

L’obra serà interpretada a partir de les 20.00 hores, a la Casa de Cultura de Bétera “Palauet”.

Escrita en tres actes en 1936, “La casa de Bernarda Alba” no va poder ser estrenada ni publicada fins a 1945 a Buenos Aires amb la iniciativa de Margarita Xirgu.

Aquesta obra conta la història de Bernarda Alba que, després d’haver enviduat per segona vegada als 60 anys, decideix viure els següents huit anys en el més rigorós dol.

En aquesta peça teatral, Lorca descriu l’Espanya profunda de principis del segle XX,​ caracteritzada per una societat tradicional en la qual el paper que la dona juga és secundari. En l’obra també es plasma el fanatisme religiós i la por de descobrir la intimitat.

Amb Bernarda viuen les seues cinc filles (Angoixes, Magdalena, Amelia, Martiri i Adela), la seua mare i les seues dues criades. A més, també està Poncia, una criada que ha viscut molts anys al servei de l’anciana.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia