La consellera de Sanitat en la Generalitat Valenciana, Ana Barceló, demanarà aquesta vesprada al Consell Interterritorial de Salut una “flexibilització” de la norma que regula l’ús de les màscares en espais públics perquè s’alce la seua obligatorietat en espais a l’aire lliure, com a zona naturals i platges, però no considera oportú, per “prudència”, la seua eliminació al carrer.

Barceló ha considerat, en declaracions als periodistes en el centre de salut de Natzaret a València, que davant el bon ritme de la vacunació i la incidència acumulada – que en la Comunitat Valenciana porta diversos mesos per davall de 50 casos per cada 100.000 habitants- “és el moment de proposar que comencem a estudiar com flexibilitzar una norma que en aquests moments és per llei”.

La consellera ha precisat que la Comunitat no demanarà la seua eliminació generalitzada al carrer quan es puga mantindre la distància de seguretat, però sí en determinats espais, com en les zones naturals i les platges.

“Les comunitats que vivim en el litoral i tenim mar sabem que els dies d’estiu portar la màscara serà complicat, també en zones de naturalesa”, ha assenyalat.

Al seu judici, és necessari flexibilitzar la norma de l’ús de màscares, que quan es va aprovar, el mes de març passat, “no va tindre en compte el camí feia el que anàvem”, en relació amb el ritme de vacunació i la incidència acumulada, per la qual cosa reclama una “norma flexible que ens permeta abordar l’alçament de la mesura amb totes les cauteles i pensant que aquesta pandèmia no ha finalitzat i la transmissió continua”.

Aquesta norma, ha conclòs Barceló, “hauria de tindre una espècie de semàfor però també normes generals de quan podríem prescindir d’aqueixa màscara”.

La màscara, ha precisat, “és una de les mesures que s’ha revelat com una de les quals impedeixen la transmissió del virus i ens permeten socialitzar” i “com una mesura no farmacològica ha sigut de gran ajuda per a evitar la transmissió”, per la qual cosa considera que s’ha de ser “prudent” quant a la seua eliminació en espais públics oberts.

Preguntada sobre si la Generalitat té prevista una data “desitjable” per a això, ha respost que “volem pensar en general i comptar amb una norma flexible que ens permeta abordar l’alçament de la mesura amb totes les cauteles i pensant que aquesta pandèmia no ha finalitzat i la transmissió continua”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia