L’Aula Magna del Complex Educatiu Mas Camarena ha acollit el lliurament de premis  del concurs “Curts de Dones al llarg de la Història” promogut per la regidoria de Drets Socials de l’Ajuntament de Bétera entre els centres escolars del municipi.

El concurs té com a objectiu donar a conéixer el perfil de dones rellevants de la història i és precisament això el que han aconseguit les nostres alumnes participants i premiades.

El tercer premi ha sigut per a les germanes Daniela i Valeria V. de 3r ESO – 4t PAI pel seu curtmetratge dedicat a Yayoi Kusama i Maria Callas.

El curt dedicat a Katherine Wilson de l’alumna de 3r ESO – 4t PAI Emma A. ha sigut reconegut amb el segon premi.

El primer premi ha sigut per a la peça visual  “Dia de la Dona” de les alumnes Marta M., Manuela V., Sandra V. i Mia V., en el qual s’ha plasmat en uns pocs fotogrames la història de tres reconegudes dones: l’educadora María Montessori, la pintora Frida Kalho i l’activista afroamericana Rosa Parks.

L’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, la regidora de Joventut, María Segura, i la Directora del Col·legi Mas Camarena, Maite Marín, van ser les encarregades de fer lliurament dels diplomes i guardons a cadascuna de les alumnes premiades.

“7 dones que hui han posat el seu granet d’arena perquè tots coneguem la lluita d’altres dones que ens permet hui viure en millors condicions. És un orgull fer-vos lliurament d’aquests premis, atés que l’Ajuntament de Bétera està compromés amb la ciutadania en la igualtat entre homes i dones i el rebuig a situacions de discriminació per raons de gènere és un principi que requereix especial esforç per part de tots”, va destacar l’Alcaldessa de Bétera en el seu discurs.

Per la seua part Maite Marín va insistir que en el col·legi es forma als alumnes amb els valors de la igualtat i el respecte independentment del seu sexe o raça, “treballem cada dia per inculcar a les nostres alumnes que han de formar-se per a ser autosuficients i no haver mai de dependre de ningú: ni d’un home, ni d’una dona”.

Les 7 alumnes guanyadores van contar que la realització del curt, els ha ajudat a conéixer la història de moltes dones influents i els ha animat a lluitar sempre pels seus drets.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia