El Govern valencià advoca perquè siga “la prudència” la que marque les decisions relacionades amb la pandèmia, per la qual cosa esperarà a veure com es regula l’ús de la màscara en el Consell de Ministres extraordinari de la setmana vinent per a valorar la decisió que s’adopte.

Així ho ha afirmat la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, després que el president del Govern, Pedro Sánchez, haja anunciat que la setmana vinent hi haurà un Consell de Ministres extraordinari en el qual es decidirà que la màscara deixe de ser obligatòria en espais a l’aire lliure a partir del 26 de juny.

“De moment només sabem el titular. Vegem després en què es concreta”, ha manifestat Oltra, qui ha assenyalat que encara no se sap si hi haurà “una determinada regulació per a cada situació epidemiològica o de vacunació o si serà café per a tots” o, en aquest cas més aviat, ha dit, “màscara per a ningú”.

Oltra ha destacat que la consellera de Sanitat, Ana Barceló, va traslladar una proposta en la comissió interterritorial perquè s’abordara l’ús de la màscara en funció de la situació epidemiològica i el ritme de vacunació de cada autonomia.

“Pensem que és la prudència la que ha de marcar les decisions”, ha manifestat la vicepresidenta, qui ha dit que esperaran a veure com regula aquesta qüestió el Consell de Ministres, perquè no li agrada “especular sobre titulars”.

Preguntada sobre si la Comunitat podrien optar per mantindre la màscara en determinats llocs, ha assenyalat que això dependrà del que diga la norma que aprove el Govern, i de si hi ha “flexibilitat perquè les comunitats puguen adaptar-se a la seua situació” concreta.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia