Hui dimecres, 23 de juny, tindrà lloc una xarrada informativa a l’auditori de la Casa de la Cultura de Bétera per a tota la població per a previndre la proliferació del mosquit tigre. Serà a les 19.00 hores.

Amb la finalitat d’evitar la reproducció d’aquest insecte en les llars, el Consistori, a través de l’àrea de Sanitat, pretén informar la ciutadania sobre consells i mesures que previnguen que el mosquit tigre s’instal·le en els seus domicilis.

El consistori, a més de tractar zones de major risc on es poden albergar focus de mosquits com són la xarxa de clavegueram, els embornals, així com tots aquells punts on es puga acumular i/o estancar aigua, posarà a l’abast de les veïnes i veïns tota una sèrie de consells per a fer front al mosquit tigre en les llars.

Entre les diferents recomanacions que des de les diferents entitats sanitàries s’ofereixen habitualment cada any (regidories, conselleries…) es troben les següents:

– Es recomana, per exemple, eliminar objectes a l’aire lliure que puguen acumular aigua, mantindre secs els plats de tests, evitar l’acumulació d’aigua en espais (forats o buits d’arbres) i mantindre nets els desguassos o canalons.

–  Així mateix, s’aconsella garantir l’absència de mosquits i altres organismes en cúmuls d’aigua, així com realitzar un bon manteniment d’estanys o fonts ornamentals.

– Sobre els repel·lents cutanis, convé prioritzar l’ús diürn (el mosquit tigre sol picar de dia), en l’exterior i complint estrictament les instruccions del fabricador, així com repetir la seua aplicació després del bany o la pràctica intensa d’esport.

– A més, els adults han de ser els qui apliquen el producte a la població infantil per a evitar que aquesta, amb les mans impregnades, es toque els ulls o la boca.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia