La Diputació de València va publicar el passat dimarts, 22 de juny, en el Butlletí Oficial de la Província (BOP) la concessió de subvencions a les societats musicals valencianes. Es tracta de la resolució de la convocatòria ‘Excel·lent, Música de Banda 2021’ amb la qual la corporació provincial destina prop de dos milions d’euros al foment de l’activitat musical i la difusió de la música valenciana a través de les bandes de música.

Una vegada s’ha comprovat que les sol·licituds d’ajuda presentades entre el 15 d’abril i el 5 de maig compleixen amb els requisits establits en la convocatòria, la Diputació ha distribuït els 1.852.500 euros entre les diferents escoles i agrupacions musicals federades de la província.

La novetat més important enguany ha sigut que les diferents línies d’ajuda existents per a les bandes de música s’han refós en una única convocatòria per a facilitar al màxim a les societats musicals la presentació de les sol·licituds de subvenció.

Analitzant per apartats, s’han adjudicat un total de 685.000 euros a la celebració de concerts que fomenten la consolidació de les societats musicals, amb el requisit que almenys una de les obres interpretades siga de compositors valencians. També s’han concedit 72.000 euros per a realitzar concerts fora de la província, en este cas els de les bandes guanyadores en cada categoria del Certamen Provincial de la Diputació de 2019.

Una altra línia d’ajudes, dotada en esta ocasió amb 524.000 euros, és la destinada a millores a les escoles de música i d’educands. A més, les bandes de música participants en el Certamen de la Diputació d’enguany també rebran 700 euros per a la compra de partitures.

Per a l’adquisició d’instruments musicals o accessoris d’instruments s’han destinat un total de 490.000 euros. Finalment, es manté una partida de 80.000 euros per a l’adquisició de pissarres tàctils interactives destinades a la docència a les escoles de música.

A continuació, detallem les subvencion atorgades al Centre Artístic Musical de Bétera:

– Dins de la categoria Bandes de Música – Concert:  1.800,00 euros.

– Dins de la secció d’Instruments i accessoris: 1.910,33 euros.

 

La resolució de totes les bandes es pot consultar en el següent enllaç: clic ací.

 

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia