L’Entitat Pública d’Aigües Residuals (EPSAR), dependent de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, va organitzar recentment una reunió informativa amb els veïns i els alcaldes de la Pobla de VallbonaOlocauBétera i Serra per tal d’anunciar-los la construcció d’una nova planta depuradora. Aquesta, permetrà donar solució a la gestió d’aigües residuals de 22 nuclis de població dispersos en els termes dels quatre municipis citats.

Els alcaldes d’aquests quatre municipis, així com la responsable de l’àrea d’Urbanisme, Aigua i Recursos Hidràulics de Bétera van acudir a aquesta reunió al costat de la Directora General de Canvi Climàtic, Celsa Monrós i tècnics de l’EPSAR.

La construcció d’aquesta depuradora és una reivindicació històrica de l’Ajuntament de Bétera i de la resta de consistoris als quals beneficia la seua construcció.  En concret, a Bétera, els veïns i veïnes que es beneficiaran de la instal·lació seran els de les urbanitzacions de Pinares i el Brucar, que en l’actualitat compten amb més de 340 parcel·les, de les quals 237 estan construïdes.  Les responsables municipals de Bétera celebren que “finalment el projecte es vaja a fer realitat després de tants anys de reivindicacions per a atallar un problema que afecta directament la vida quotidiana dels nostres veïns i veïnes”.

L’elecció de Bétera com a municipi que albergue aquesta planta de depuració ve determinada perquè dels quatre municipis, Bétera, és el punt més baix, la qual cosa facilitarà l’evacuació d’aigües donat el desnivell.

En aquestos moments, l’EPSAR està treballant en la redacció del projecte que serà el que definisca la ubicació exacta i les necessitats de les instal·lacions que es construiran a Bétera. Està previst que la redacció d’aquest projecte tinga una duració d’entre 8 o 9 mesos de redacció.

Conforme avancen els tràmits i es vaja obtenint més informació, es realitzaran més trobades informatives a fi d’informar a totes les parts.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia