La Comunitat Valenciana ha notificat aquest divendres, vespra que la màscara deixe ser obligatòria a l’aire lliure si es manté la distància interpersonal, un gran repunt dels contagis de coronavirus, amb 821 nous casos, una xifra que quasi triplica l’última dada i que no es veia des de fa quatre mesos.

Segons l’última actualització de la Conselleria de Sanitat, no s’ha notificat cap defunció a causa de la covid, però els hospitalitzats han tornat a superar el centenar, després que el dimecres es baixara d’aquest llindar per primera vegada en onze mesos, i s’han notificat tres brots que sumen 70 contagiats.

ES TRIPLIQUEN ELS CONTAGIS

La Comunitat Valenciana ha registrat 821 nous casos de coronavirus (668 a la província de València, 120 en la d’Alacant i 33 en la de Castelló), una xifra que quasi triplica la del dimecres (ahir era festiu i no es van donar dades). Cal remuntar-se al 23 de febrer, en plena tercera ona, per a trobar una dada semblant (829 casos).

El 15% dels nous positius són joves d’entre 15 i 19 anys, mentre que el 28,6% tenen entre 20 i 29 anys.

En aquests moments hi ha 2.763 casos actius, la qual cosa suposa un 0,67% del total de positius, quan el dimecres aqueix percentatge era del 0’56, i la xifra total de positius des del començament de la pandèmia se situa en els 399.624.

La bona notícia és que no hi ha hagut defuncions a causa del coronavirus, per la qual cosa el total de defuncions des que va començar la pandèmia es manté en 7.450 (3.779 a València, 2.844 a Alacant i 807 a Castelló).

TORNA A HAVER-HI MÉS DE CENT HOSPITALITZATS

Els pacients hospitalitzats a causa de la covid-19 han tornat a superar el centenar, ja que des del dimecres s’han produït 19 nous ingressos, fins als 115, si bé les unitats de vigilància intensiva mantenen el mateix nombre de pacients amb covid, 17.

Als hospitals de la província de València hi ha 88 pacients amb covid, 12 d’ells en l’UCI; en els d’Alacant són 18, 4 d’ells crític; i en els de Castelló són 9, un d’ells en vigilància intensiva.

Des de l’última actualització s’han donat 367 altes a pacients amb covid, per la qual cosa el nombre de persones que han superat la malaltia en la Comunitat Valenciana se situa en les 400.878.

BROTS QUE SUMEN 70 CASOS

La Conselleria de Sanitat ha informat de tres brots de covid que superen la desena de contagiats cadascun i sumen en total 70 afectats. Tots són d’origen social i s’han produït a la ciutat de València.

Un dels brots té 29 persones afectades, amb edats compreses entre els 20 i els 44 anys; l’altre ha contagiat a 20 persones, de 17 i 18 anys; i el tercer ha contagiat a 21 joves de 23 i 24 anys.

CRIDA A LA PRUDÈNCIA

Amb aquestes dades, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha fet una nova crida a la prudència “i a mantindre l’esforç i sacrifici enormes” que s’han fet per a complir amb les restriccions sanitàries i contribuir a la contenció de la pandèmia.

“El virus encara està entre nosaltres i, si relaxem les mesures (distància social, màscara, higiene de mans, ventilació, ús de màscara), hi ha conseqüències en la salut de tota la ciutadania”, ha alertat la consellera.

AVANÇA LA VACUNACIÓ

Finalment, pel que respecta a la vacunació, un total de 2.447.861 persones compta ja amb una dosi de la vacuna contra el coronavirus en la Comunitat Valenciana.

Amb la pauta completa d’immunització (dues dosis per a Pfizer, Moderna i AstraZeneca; i la monodosis de Janssen) hi ha 1.605.735 persones (192.928 a Castelló, 588.907 a Alacant i 823.900 a València).

Imprimir article
Comenta aquesta notícia