L’ordre del Ministeri de Sanitat per la qual s’elimina l’obligatorietat d’usar màscares en la via pública i en espais a l’aire lliure ha entrat en vigor aquesta mitjanit, quan arranca l’endemà de la seua publicació en el Butlletí Oficial de l’Estat: clic ací.

L’ordre manté, no obstant això, l’obligatorietat de l’ús de la màscara a l’aire lliure quan es produïsquen aglomeracions i no es puga mantindre una distància mínima de 1,5 metres de distància entre persones, excepte grups de convivents.

Per part seua, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha alertat  que “no és l’adeu definitiu a la màscara”, sinó que es diu adeu a la màscara “en circumstàncies molt determinades”.

Puig ha assenyalat que es podrà deixar d’usar la màscara a la platja, en espais naturals o a l’aire lliure si no hi ha contacte, però continuarà sent obligatòria quan hi haja aglomeracions o no es puga respectar la distància interpersonal, perquè encara està en joc que “moltes persones acaben a l’hospital”.

Ha insistit que la màscara cal portar-la quan es tinga algun dubte sobre si s’ha d’emportar o no, i ha reivindicat que “ha salvat milers i milers i milers de vides”, per la qual cosa cal ser conscients que el coronavirus segueix entre nosaltres i encara no s’ha superat la pandèmia.

“Estem molt millor i cada dia que passa, amb aquesta ofensiva de la vacunació, anem a molt millor, però encara no està superada en absolut la pandèmia i per tant cal ser molt prudents”, ha manifestat el president, qui ha insistit que cal actuar “amb molta, molta prudència”.

Preguntat sobre la regulació del públic en els estadis de la Comunitat Valenciana per a la pròxima temporada, Puig ha indicat que s’estudiarà “bé” la regulació que ha fet l’Estat, però ha insistit que es continuarà amb una obertura “progressiva, no disruptiva” i a intentar garantir la seguretat.

Així mateix, ha manifestat que l’ús de la màscara en llocs amb aglomeracions de gent és “absolutament imprescindible encara”.

Per part seua, la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha insistit que les persones vulnerables, les que tenen més edat i les que no estan vacunades per qualsevol raó “si que seria recomanable que s’autoprotegiren i protegiren la resta a través de l’ús de màscares”

“Que siga permés no portar-la no vol dir que siga obligatori no portar-la”, ha insistit per a afirmar que “si aguantem una mica més, potser ens cuidem millor”.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia