El Centre Artístic Musical de Bétera s’ha associat amb l’Escola de Direcció de Banda i Didàctica d’Assaig perquè els professionals tinguen l’oportunitat de realitzar les seues pràctiques de direcció en les bandes de la societat musical. D’aquesta manera, Bétera serà la seu en la província de València del citat curs de direcció.

Les altres seus que acullen aquesta formació de l’Escola de Direcció de Banda i Didàctica d’Assaig són les següents: Associació Musical Santa Cecília d’Albocàsser (Albocàsser província de Castelló), U.M. Santa Cecilia de Dosbarrios (Toledo), Banda de Música de Felanitx (Mallorca), Banda de música d’Algaida (Mallorca), Banda Lira Esporlerina (Mallorca), Banda Petra (Mallorca), Banda Cap de Pera (Mallorca) i pròximament també hi haurà una seua a Alacant.

Aquest curs va ser presentat el passat dijous, 24 de juny, en el Hall de l’escola del centre de Bétera.

La Presidenta del Centre Artístic Musical de Bétera Luz Asensi i Ramón, va destacar molt il·lusionada que “per als nostres músics serà una experiència molt positiva”.

Posteriorment, el director de música i un dels professors d’aquest curs, Juan Conill, va explicar en què consistirà aquesta formació. En primer lloc, va disculpar l’absència de l’altre director i professor del curs, Juan Francisco Ballesteros. Segons va explicar Conill, aquest curs dura 10 mesos i està dividit en 5 blocs d’una duració de 2 mesos cada bloc. Aquests blocs tenen 8 hores de classes teòriques online i 8 hores de classes presemcials.

Dins dels arguments teòrics s’inclouen dos apartats diferenciats com a “MAPA DEL TESORO“, entorn de la partitura i on es contempla una anàlisi interpretatiu, repertori bandístic, educació auditiva i organologia i com a “LA BANDA COMO SER” on hi ha dinàmiques de grup i s’emfatitza en l’ergonomia i expressió per a l’optimització empàtica, la didàctica d’assaig i el pensament crític.

Després, en l’apartat de la part pràctica els alumnes assistiran a la seu de Bétera i obtindran coneixements sobre la mecànica de la direcció, interacció amb piano i interacció amb banda. A banda, els alumnes tenen l’oportunitat de tindre tutories amb els dos directors. A més, durant la part pràctica també hi haurà alguna visita d’altres directors de renom.

Per la seua banda, l’Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, va destacar que la música a Bétera ha sigut una tradició que consta, segons tenim notícies des de 1885. “És important que per a Bétera la música siga la seua raó de ser”.

Seguidament, el director de la Banda Simfònica del Centre Artístic Musical de Bétera, Pere Vicente Alamà, va explicar el repertori que es tractarà dins la part pràctica. Així, el repertori comprendrà des de les primeres obres originals escrites de la banda fins a les contemporànies i noves tendències.

Segons Alamà, els alumnes del curs es podran trobar una banda simfònica amb tots els instruments amb un nivell excel·lent i una gran cohesió social.

Finalment, el director de l’escola del Centre Artístic Musical de Bétera, Víctor Gámez i Zaragozá, va indicar que es presentava un nou curs 2021-2022 amb millores i molt important al centre amb aquesta incorporació del curs de direcció.

Tots els allí presents van mostrar el seu orgull del fet que Bétera siga seu del curs i van convidar a inscriure’s en ell i també a visitar Bétera i conéixer la seua riquesa patrimonial.

Qui desitge més informació d’aquesta formació pot dirigir-se al següent enllaç: https://direccionbandaydidactica.com/

Demà dilluns, us oferirem també un vídeo de l’acte de presentació.

 

 

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia