Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha volgut recordar a totes les persones usuàries dels serveis de Metrovalencia i TRAM d’Alacant que, tal com estableix el Reial decret llei 13/2021, de 24 de juny, l’ús de màscara en els mitjans de transport públic és obligatori, incloent andanes i estacions.

Amb motiu de les noves normes sobre l’ús de la màscara, aprovades pel Consell de Ministres i que van entrar en vigor aquest passat dissabte 26 de juny, FGV ha previst una campanya per a recordar a les persones usuàries que han de continuar utilitzant màscara a l’interior dels trens i tramvies, així com en les andanes i estacions subterrànies i de superfície.

Els canvis que introdueix aquest reial decret llei afecten, principalment, a l’eliminació de l’ús obligatori de màscares en la via pública i en espais a l’aire lliure, però inclou l’obligatorietat de l’ús de la màscara a l’aire lliure, quan es produïsquen aglomeracions i no es puga mantindre una distància mínima entre persones de 1,5 metres, així com en els mitjans de transport públic, andanes i estacions.

Els missatges d’aquesta campanya es llançaran de manera progressiva a través de diferents suports com a cartelleria, megafonia o mitjans digitals per mitjà de les pàgines webs oficials i xarxes socials a València i Alacant. A més, s’ha previst reforçar la informació a les persones usuàries per mitjà del personal d’atenció al client, vigilants i auxiliars d’informació.

Aquests auxiliars tenen com a missió principal informar viatgeres i viatgers sobre les mesures de prevenció adoptades en el transport públic, a conseqüència de la pandèmia, i col·laborar en el control d’aforament, ajudant a la correcta distribució de clients i clientes en andanes i unitats.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia