La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica va seleccionar un total de 668 que compleixen els requisits per a continuar en el procés de Pressupostos Participatius de la Generalitat Valenciana després del procés de revisió que es va dur terme entre el 31 de maig i el 8 de juny.

Després del cribratge de les 875 propostes presentades, els valencians i valencianes poden accedir fins a hui diumenge, 27 de juny, (consultar ací) per a donar el seu suport a un màxim de 10 propostes, tant d’àmbit autonòmic com de qualsevol de les àrees comarcals. Demà dilluns, 28 de juny, donarà inici la Fase d’avaluació de propostes, la qual durarà fins al pròxim 12 de Setembre. La fase de publicació de preus serà el 13 de setembre, la fase de votacions dels projectes del 14 al 30 de setembre i la fase de resultats de l’01 al 28 d’octubre.

Les idees admeses en la primera fase van passar a la fase de suports en GVA Participa i les descartades a una pestanya secundària d’aquest mateix portal. Cadascuna de les iniciatives que no continuen el procés compten amb una referència explicativa motivant la seua exclusió.

Els suports requerits en aquesta segona fase són: 300 per a propostes d’àmbit autonòmic; 200 per a propostes de les Comarques de l’Horta i de les Comarques del Sud; 150 per a les Comarques Centrals; 100 per a les Comarques del Xúquer-Túria (on es troba la comarca del Camp de Túria) i les Comarques Costaneres del Nord; i 50 per a les Comarques de l’Interior i de l’Interior del Nord.

Després dels resultats que es donaran a conèixer el 28 d’octubre amb les propostes, aquestes s’inclouran en els comptes de la Generalitat per 2022.

Posteriorment, es realitzarà un seguiment i control de les iniciatives aprovades, a partir de la seua incorporació en el projecte de Pressupostos de la Generalitat de 2022 i fins l’execució de les mateixes.

Els primers Pressupostos Participatius de la Generalitat per a l’exercici 2022 compten amb 125 milions d’euros que es distribueixen atenent a criteris de població, pobresa i despoblació. En aquest sentit, 87,5 milions d’euros, el que suposa el 70 % dels recursos totals, es distribueixen en àrees comarcals de la Comunitat, mentre que els 37,5 milions restants, que representen el 30 %, es dirigeixen a projectes d’àmbit autonòmic.

Dins de les propostes per a les comarques Comarques del Xúquer-Túria, hi han diverses referides a la zona de Bétera:

– Creació d’un Carril de ciclovianants entre Bétera i Mas Camarena: clic ací.

– Servei públic de transport que unisca Bétera i Llíria: clic ací.

– Servei públic de transport que unisca Bétera i Olocau: clic ací.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia