Cada 28 de juny se celebra el Dia Mundial de l’Arbre. Els arbres i boscos purifiquen l’aire i contribueixen a regular el clima. La seua importància i impacte sobre el medi ambient són d’un valor incalculable. Són considerats els pulmons del planeta.

No obstant això, cal diferenciar aquesta data d’una altra celebració: el Dia Internacional dels Boscos, avalat per l’Organització de Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació (FAO) i que té lloc el 21 de març cada any.

L’origen del Dia Mundial de l’Arbre no és clar , però és possible observar activitats commemoratives cada 28 de juny amb l’objectiu d’informar sobre la importància dels arbres en la vida del planeta i sensibilitzar a la població sobre la necessitat de conservar el Medi Ambient.

Més enllà dels dubtes, ens sembla pertinent que es dediquen dos o més dies als nostres arbres, que vaja que s’ho mereixen i ho necessiten.

L’any 1840 Suècia va ser el primer país que va celebrar el Dia de l’Arbre, per a generar consciència sobre la importància dels recursos forestals i dels arbres. Aquests herois verds contribueixen a disminuir la contaminació ambiental i climàtica generada per l’home, protegeixen el sòl i són essencials per a aconseguir un desenvolupament sostenible, sent imprescindibles per a la vida.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia