Bétera s’ha volgut sumar, un any més a celebració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+, data que es commemora hui dilluns, 28 de juny.

La finalitat és visibilitzar el seu compromís amb les polítiques actives que garantisquen la inclusió i la diversitat social i el respecte a totes les persones independentment de la seua orientació sexual o identitat de gènere.

Després de la lectura i adhesió en el passat Ple municipal de juny, al manifest de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), l’àrea municipal de Dona i Igualtat ha preparat una campanya institucional que va començar fa uns dies amb la col·locació de la imatge de la campanya en els edificis municipals de l’Ajuntament i Casa Nebot, així com també amb el repartiment de tríptics informatius en les dependències locals.

Aquesta campanya ha sigut realitzada íntegrament a través del treball dels alumnes de l’especialitat de Disseny de Productes Gràfics del Taller d’Ocupació Bétera IV, els qui han col·laborat directament amb el departament de Dona i Igualtat per a dur a terme aquesta campanya institucional.

Així mateix, per a hui dilluns s’ha organitzat una xarrada oberta a tot el públic sobre la “Prevenció de la LGTBI fòbia”. Aquesta xarrada tindrà lloc a les 10.00 hores en el saló de plens del Castell de Bétera. La finalitat de la xarrada és oferir al conjunt de la ciutadania un espai de reflexió i aproximació a la realitat del col·lectiu LGTBIQ+ alhora que busca establir sinergies d’acció i prevenció de conductes discriminatòries entre institucions, associacions comarcals i societat civil.

Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+

El Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+ es celebra el 28 de juny degut a la commemoració dels disturbis de Stonewall (Nova York, els EUA) ocorreguts l’any 1969, que van marcar l’inici del moviment d’alliberament homosexual.

Aqueix dia va haver-hi una batuda policial en el pub Stonewall Inn, situat en un barri de Nova York. Com a resposta, van sorgir de manera espontània diverses revoltes i manifestacions violentes, que pretenien protestar contra un sistema que perseguia els homosexuals.

Aquests disturbis, juntament amb altres fets que van ocórrer posteriorment, són considerats com les primeres mostres de lluita del col·lectiu homosexual als Estats Units i en el món. Es consideren els precedents de les marxes de l’Orgull Gai.

Les celebracions de l’orgull gai tenen un rerefons reivindicatiu, ja que en molts països del món l’homosexualitat i la condició sexual no tradicional continua estant criminalitzada, i en molts altres, encara que les lleis els emparen, no estan acceptades socialment.

El respecte a la diversitat sexual reivindica el dret de les persones a viure amb llibertat la seua orientació sexual i identitat de gènere, sense por de discriminacions ni represàlies.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia