L’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València ha destinat un pressupost total d’un milió d’euros perquè les mancomunitats contracten educadores i educadors ambientals durant el període d’un any.

Així, per a la Comarca del Camp de Túria ha destinat 79.500 euros.

A més de totes les tasques relacionades amb la gestió de residus que definix el Pla Integral de Residus autonòmic, els educadors ambientals també s’ocuparan de treballar amb la ciutadania l’ús eficient i responsable de l’energia i de l’aigua en les llars, les energies renovables, la mobilitat sostenible i l’alimentació de temporada i de proximitat.

En aquest sentit, les dues associacions de referència en educació ambiental, AVEADS i AVEDAM, s’encarregaran de redactar una guia de continguts, que serà una eina útil per als educadors i s’adaptarà a les necessitats dels municipis.

Segons ha explicat la diputada de Mancomunitats, Dolors Gimeno, les quantitats que rebran per a la contractació la resta de comarques seran les següents: l’Horta Sud, 143.100 euros; la Ribera Alta, 127.200 euros; la Safor, 111.300 euros; la Vall d’Albaida, 95.400 euros; la Costera-Canal, 79.500 euros; la Ribera Baixa, 63.600 euros; l’Horta Nord, la Hoya de Buñol-Chiva i la Serranía, 47.700 euros cadascuna d’elles; la Tierra del Vino, el Tejo i el Carraixet, 31.800 euros respectivament; i la Baronia, el Rincón de Ademuz, la Canal de Navarrés, les Valls i l’Alto Túria una quantitat de 15.900 euros per a cadascuna d’elles.

El Pla Integral de Residus estableix l’obligació dels municipis de contractar educadors i educadores ambientals.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia