Aquest dijous, 1 de juliol, ha entrat en vigor el certificat COVID digital de la Unió Europea (UE). Es tracta d’un document que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha posat a la disposició dels ciutadans i que ja ha emés més de 200.000 certificats.

Aquest certificat facilita la circulació lliure i segura entre els Estats membres de la UE durant el temps que dure la pandèmia per coronavirus.  En concret, es tracta de tres tipus de certificats COVID els que es poden obtindre: el certificat de vacunació, certificat de recuperació i el certificat de prova diagnòstica.

Per tant, des del dia 1 de juliol qualsevol persona que desitge viatjar a països de la UE ja pot justificar mitjançant aquest certificat si se li ha posat ja la vacuna enfront de la COVID-19, si se li ha realitzat una prova diagnòstica o si ja ha passat la malaltia.

La validació del certificat es farà al país de destinació, per la qual cosa l’usuari ha de comprovar sempre els criteris que s’exigeixen al país de destinació i les mesures que té adoptades enfront de la pandèmia. Pot consultar els requisits que cada Estat membre aplica a la validació dels certificats en el següent enllaç: consultar ací

Segons ha manifestat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, “la Comunitat Valenciana ha sigut una de les primeres comunitats espanyoles a posar a la disposició dels ciutadans el certificat COVID-19 digital de la Unió Europea”.

De fet, des del passat 7 de juny la Conselleria de Sanitat va habilitar en la pàgina web l’opció de poder obtindre aquest certificat en un apartat específic de Certificat COVID de la UE consultar ací a través de l’App GVA+Salut, i de manera presencial a través de la sol·licitud de cita en les agendes del mostrador del seu centre de salut.

En aquest sentit, Barceló ha indicat que “en aquests moments s’han emés 200.317 certificats en la Comunitat Valenciana, tant en línia com de manera presencial” i ha afegit que “aquest document és una garantia de salut que ajudarà a controlar l’entrada i eixida de persones als països de la Unió Europea, i en concret, a evitar la transmissió del virus. Per tant, els ciutadans podran viatjar amb major tranquil·litat”.

Del total de certificats emesos, 193.381 han sigut descarregats de manera en línia i 6.936 de manera presencial en els centres de salut i laboratoris privats.

A més, del total de certificats emesos, 192.487 han sigut certificats de vacunació, 460 certificats de la realització d’una prova diagnòstica de COVID-19 (PCR o antigen en el temps previ que hi ha establit per a cadascuna) i 7.370 certificats de proves de recuperació de la infecció per COVID-19.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia