Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha estés per primera vegada fins al pròxim 16 de juliol els serveis habituals que es presten en les jornades laborables en les diferents línies de metro de la xarxa de Metrovalencia per a afavorir la mobilitat a València i la seua àrea metropolitana.

Aquesta decisió permet millorar fins a la citada data el servei respecte a l’any passat, ja que durant el mes de juliol de l’any 2020 es va mantindre l’horari habitual de les jornades laborables fins a les 15.00 hores, aproximadament. Els nous horaris es poden consultar en les estacions de la xarxa de *Metrovalencia, en la pàgina web consultar ací i en el telèfon gratuït d’informació i Atenció al Client 900 46 10 46, així com a través de xarxes socials @metrovalencia i facebook/metrovalencia.fgv.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha destacat que amb aquesta mesura “la Generalitat està atenent una demanda molt sol·licitada pels usuaris i usuàries de Metrovalencia, duent a terme una millora important en els horaris del metre, durant les primeres setmanes de juliol”.

Tal com ha explicat Arcadi España, “les primeres setmanes de juliol són unes jornades en les quals tradicionalment es registra un major nombre de desplaçaments respecte a la resta del període estival, per la qual cosa és important mantindre el servei del transport públic a la seua màxima capacitat durant aquestes dates”.

El conseller de Política Territorial, que ha mantingut una reunió amb la directora gerent d’FGV, Anaïs Menguzzato i amb la secretària autonòmica d’Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible, María Pérez, per a conéixer els detalls dels serveis previstos en les pròximes setmanes, ha recalcat que “des de la Generalitat es treballa per a oferir un millor servei i una major comoditat a tots els viatgers i viatgeres de la xarxa de *Metrovalencia a curt, mitjà i llarg termini” i ha posat com a exemple el Pla de Millora de Freqüències presentat per l’empresa pública, que impactarà de manera positiva, millorant les freqüències en totes les línies de Metrovalencia.

A partir del 19 de juliol i durant el mes d’agost, l’horari de dilluns a dissabte serà com en estius anteriors i es mantindran com la resta de l’any els horaris de diumenges i festius. S’ha triat aquesta quinzena per a donar principi a l’horari d’estiu per a fer-lo coincidir amb les obres de soterrament, que es duen a terme per part de la Generalitat, al costat de l’estació d’Entroncament a Burjassot.

Aquestes obres, planificades per a l’estiu per a causar les menors molèsties entre persones usuàries, veïns i veïnes de la localitat, interrompran la circulació ferroviària en el tram comprés entre les estacions d’Entroncament i Burjassot de la Línia 1 de Metrovalencia, que connecta Bétera amb Castelló.

Per a continuar donant servei als municipis de la Línia 1, FGV ha previst un servei alternatiu d’autobús que es prolongarà durant les setmanes següents i fins a la finalització de les obres previstes.

Pel que respecta al servei de tramvia ja va iniciar al juny el seu horari d’estiu, que coincideix amb els laborables no lectius, en estar tancats els centres educatius i universitaris.

 

Imprimir article
Comenta aquesta notícia