(EFE) El litoral de la província de València i el litoral sud de la d’Alacant estaran aquest dimarts en alerta taronja per temperatures màximes que podrien aconseguir els 40 graus, segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

L’alerta començarà a les 13.00 hores i es preveu que finalitze a les 20.00 hores, i les altes temperatures s’esperen en zones del prelitoral, encara que seran un poc més baixes prop de la costa.

Aquest dimarts també hi haurà alerta groga per màximes de fins a 38 graus a l’interior d’Alacant i el litoral nord alacantí, i l’interior sud de València. No obstant això, a l’interior sud de València es podria aconseguir, puntualment, el llindar taronja en la franja més oriental.

El dimecres també s’activarà l’alerta groga a l’interior de la província de Castelló, entre les 12.00 i les 23.59 hores, per precipitacions i tempestes que podrien deixar acumulats de 20 litres per metre quadrat en una hora.

El cel de la Comunitat Valenciana estarà aquest dimarts poc nuvolós buidat, amb nuclis d’evolució diürna en el nord de Castelló, el vent bufarà fluix o moderat de component oest, amb tendència a girar a nord-oest.

Segons informa l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), el cel presentarà el dimecres intervals nuvolosos, amb possibilitat que es produïsquen precipitacions amb tempestes ocasionals a la província de Castelló, el vent bufarà fluix de direcció variable, amb tendència a girar a component aquest a la vesprada i les temperatures extremes iniciaran llavors un descens generalitzat.

Les temperatures extremes registrades en les últimes 24 hores en capitals de província han sigut les següents:

Alacant, 21,8 i 30,2 graus

Castelló, 22,3 i 29,8 graus

València, 21,2 i 29,2 graus

Imprimir article
Comenta aquesta notícia