Ahir dilluns va dur-se a terme el Ple Ordinari del mes de juliol a Bétera. En primer lloc, abans de començar el ple es va realitzar un minut de silenci per l’assassinat de Samuel Luiz en A Corunya la passada matinada del dissabte.

Posteriorment, es va passar a tractar els punts de l’ordre del dia. En el punt 2, corresponent assumptes i disposicions de caràcter general, es van formular diverses preguntes.

En aquest sentit, el regidor de Compromís, Joano Baudés va preguntar diferents qüestions d’urbanisme. Dins dels temes dels quals va parlar, va referir-se a un registre de l’urbanitzador del R-21. “El ple passat, parlàvem del fet que l’EPSAR, per a sorpresa de molts, havia rebutjat la possibilitat que pogueren tractar-se les aigües fecals d’un PAI que s’ha acabat fa poc (del PAI del R-21) perquè no hi havia una arreplegada individualitzada del que era les aigües pluvials respecte a les fecals. En aquest sentit, en els registres d’entrada d’aquest mes… Hem vist que la urbanitzadora el que presenta a l’Epsar és que, donada la pràctica total dels vials, no tenen una recollida de pluvials i el que proposa és la inutilització dels pocs embornals que hi ha en les rotondes amb l’objectiu d’eliminar l’ínfima recollida de pluvials que per aquests es poguera dur a terme, evitant així la seua evacuació cap al pou de bombeig i, amb açò, a la xarxa propietat d’aquesta entitat”, va detallar Baudés.

Després d’aquesta exposició, Baudés va demanar-li a la responsable municipal de l’àrea d’Urbanisme, Eva Martínez, la seua opinió sobre aquest escrit de la urbanitzadora “perquè després ens trobem amb els problemes que ens estem trobant en moltíssimes urbanitzacions on hem de fer pous de recollida de tempestes que costes un dineral”.

“Sí que ens hem ficat en contacte amb l’Epsar. De fet, hi ha un informe dels nostres tècnics responent que en una de les zones nosaltres considerem que sí que podem tindre problemes a posteriori i que l’EPSAR accepte aquests embornals. Em consta que la tècnica ha estat, divendres passat i aquesta setmana, intentant ficar-se en contacte amb el tècnic de l’EPSAR per a veure si trobem una solució”, va indicar la regidora d’Urbanisme.

“Nosaltres mateix li hem fet arribar directament aquest informe a l’EPSAR, perquè en un dels punts considerem que és important que es procedisca a la recollida perquè si no pensem que  tindríem problemes a futur”, va concloure Martínez.

Per la seua banda, Joano Baudés es va alegrar que els tècnics estiguen intentant parlar amb la urbanitzadora per intentar que facen la recollida dels embornals.

A continuació, oferim un resum d’aquest punt. Al llarg d’aquestes setmanes, oferirem més informació sobre els temes tractats en l’últim ple ordinari:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia