Durant el Ple de Bétera, en el punt 2, corresponent assumptes i disposicions de caràcter general, el regidor de Compromís, Joano Baudés, també va preguntar sobre dos registres d’entrada presentats per una empresa per a uns propietaris particulars en referència a dos horts solars. Un dels horts solars és de 66.000 metres quadrats i un altre de 59.000 metres quadrats en una zona molt concreta del terme.

Vam veure també fa diversos plenaris que també entrava per registre la sol·licitud de diversos horts solars en el terme de Bétera. S’hi ha pres alguna determinació per banda del departament tècnic d’Urbanisme? Perquè deixen prou clar que si no hi ha resposta en un mes, seguirà el tràmit amb la Generalitat. És a dir que, hem de donar resposta negativa explícita perquè no puguen continuar amb esta classe d’horts i, d’altra banda, per part dels tècnics municipals si s’està valorant en quines zones hem de permetre aquesta classe d’horts. Més que res pel seu impacte visual i perquè també estem veient que en altres pobles estan exigint en quines zones sí i en quines zones no i que es respecte també baix de l’hort solar que continue havent-hi zona d’horta”, va comentar Baudés.

Per la seua banda, la responsable d’Urbanisme, Eva Martínez, va explicar que li consta que “un dels informes ha sigut desfavorable. Quant a la resta ens hem ficat en contacte amb les empreses que ho sol·liciten, perquè ja que no tenim des del Pla General un planejament on puguem dir que es podrien implantar aquesta classe d’activitats i és un ús compatible en un principi amb l’actual Pla General. Però és cert que no estava contemplat per a les sol·licituds que tenim ara, perquè jo considere que aquesta implantació d’horts solars tan grans ja és quasi una activitat industrial. Doncs, són tants metres que jo no ho contemple com un xicotet hort solar qualsevol. Per aquest motiu, ens hem ficat en contacte personalment amb les empreses que ho sol·liciten i en algun cas els hem demanat que per registre d’entrada presenten el seu desistiment. I a més, estem treballant des del departament d’Urbanisme per a veure on seria d’una forma ordenada col·locar aquesta classe d’activitats”.

Seguidament, tant el regidor de Compromís com l’edil d’Urbanisme van coincidir en què cal afanyar-se per a donar-li solució a aquest assumpte.

A continuació, oferim un resum d’aquest assumpte tractat en el ple:

Imprimir article
Comenta aquesta notícia