La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha convocat les beques academicoesportives per a esportistes d’elit del territori valencià per a l’any 2021 per tal que puguen compaginar el rendiment acadèmic amb l’esportiu. La convocatòria publicada en el DOGV es pot consultar en l’enllaç següent: consultar aquí.

Segons el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà: “Des que vam crear aquestes ajudes, les considerem fonamentals per a acompanyar les i els esportistes joves que encara estan estudiant i que no volem que renuncien ni a la seua formació acadèmica ni als reptes esportius que tenen davant. Són la pedrera de l’esport valencià i aquesta classe d’ajuda està sent molt positiva per a centenars de joves que estan traçant una trajectòria esportiva molt bona”.

La Conselleria ha incrementat per segon any consecutiu l’import d’aquesta línia d’ajudes, i la inversió puja fins als 425.000 euros, un 6,3 % més que en la convocatòria anterior, en què van ser becats un total de 421 esportistes d’elit valencians, 185 dones i 236 homes. Les beques tenen una dotació econòmica que oscil·la entre els 500 i els 2.500 euros.

Per a poder optar a la beca és necessari ser esportista d’elit de nivell A, de nivell B o d’alta competició, inclosos en les llistes d’esportistes d’elit publicades des de l’1 de gener de 2020 fins ara, i que no hagen perdut aquesta condició.

Un altre dels requisits és que els sol·licitants complisquen com a màxim 26 anys durant 2021, i estar en possessió de la llicència en vigor corresponent d’una federació esportiva valenciana.

El termini de presentació de sol·licituds estarà obert fins al pròxim 27 de juliol. La sol·licitud es podrà presentar per mitjans electrònics a través de la seu electrònica de la Generalitat Valenciana, https://sede.gva.es, en l’apartat d’ajudes, beques i subvencions, en el procediment corresponent a aquesta convocatòria, o s’hi accedirà directament a través de l’enllaç següent: consultar ací.

Així mateix, la sol·licitud també podrà presentar-se en paper, preferentment al Registre de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia