(EFE) La Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la covid-19 de la Generalitat es reunirà aquest dijous per a analitzar la situació de la pandèmia de coronavirus en la Comunitat Valenciana i decidir si endureix les restriccions davant el repunt de contagis dels últims dies.

Les mesures actuals van entrar en vigor el passat 1 de juliol, amb efectes fins a les 23.59 hores del 15 de juliol, però l’evolució de la pandèmia en els últims dies, en els quals s’han multiplicat els contagis de Covid -sobretot entre els joves- i ha pujat l’ocupació hospitalària, ha portat a avançar la reunió de la Interdepartamental.

Com a pas previ, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, manté aquest dimecres una reunió amb persones expertes per a estudiar les dades epidemiològiques en la Comunitat Valenciana, on la variant delta representa ja al voltant del 50% dels contagis.

L’anterior reunió de la Interdepartamental, celebrada el 29 de juny, va acordar mantindre quinze dies més les restriccions (l’oci nocturn tanca a les 2 del matí i no té zona de ball i l’hostaleria pot fer-ho a la 1, amb aforament del 50% en interior i del 100% en terrassa), i aconsellar l’ús de la màscara a l’aire lliure, excepte en espais naturals i platges.

En aqueix moment, els contagis diaris no havien arribat encara al miler de casos, encara que fregaven aqueix llindar després d’un repunt significatiu, i la incidència acumulada a catorze dies estava en 75 casos per cent mil habitants, que implica risc mitjà de contagi.

Les persones hospitalitzades per covid-19 en la Comunitat Valenciana eren 126, d’elles 14 en l’UCI, amb una ocupació de malalts Covid en planta del 1’12% i en vigilància intensiva del 1’41%, mentre que el percentatge de proves diagnòstiques positives (taxa de positivitat) se situava en el 8’82%.

En el que va de juliol s’han reportat 7.341 contagis, la qual cosa suposa una mitjana de 1.223 casos al dia, mentre que la incidència acumulada se situava ahir en els 216,97 casos per cent mil habitants (risc alt de contagi), encara que en la franja de 20 a 29 anys, la més afectada, era de 706.80 (a partir de 250 és risc extrem).

Les persones hospitalitzades per Covid actualment són 244, de les quals 24 estan en vigilància intensiva; l’ocupació de llits hospitalaris per pacients amb coronavirus és del 2’69% en planta (ha passat de ‘nova normalitat’ a risc baix) i del 3’65% en UCI; i la taxa de positivitat suposa el 10’44%.

Imprimir article
Comenta aquesta notícia